2014-10-14 15:52:12• hírek • Kocsis Zoltán

Leaszfaltoztak egy fél kilométeres útszakaszt Egriben

Fél kilométeren aszfaltozták le a Csűry Bálint utcát Egri községben az elmúlt héten. A református templom hátától a Csapó utca bejáratáig korszerűsítették az eddig sáros útszakaszt.

„Természetesen minden ez idáig még földes utcánkat szeretnénk a lehető legrövidebb időn belül modernizálni, ugyanakkor prioritizálni kell ezeket. Ebben az évben ez a szakasz került sorra, jövőre azonban folytatni szeretnénk a munkálatokat"- fogalmazott Szabó Elek, a község polgármestere. Szabó elmondta, hogy esőzésekkor ezen a szakaszon nagyon nehezen lehetett csak közlekedni, ami most megoldódni látszik. Megtudtuk ugyanakkor, hogy az esősek, valamint a kanalizálási munkálatok miatt a kivitelező cégnek többletmunkát kellett végeznie az út kiszélesítése és feltöltése miatt. A polgármester elmondása szerint elégedett a kivitelezéssel.

A 116 ezer lejes munkálatokat a község saját költségvetéséből finanszírozta. A községvezetők és a tanács tervei szerint az ideihez hasonlóan az elkövetkező években is különítenek majd el pénzt egy-egy útszakasz korszerűsítésére. „Azt reméljük, hogy így pár éven belül a teljes község területén le tudjuk aszfaltozni a jelenleg még földes utakat. A jelenlegi munkálatot egy jó kezdetnek tekintem"- tette hozző Egri alpolgármestere, Dolhai Endre.

A községvezetők elmondtak azt is, hogy ha az időjárás továbbra is engedi, akkor még idén további korszerűsítési munkálatokra számíthatnak a lakosok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: