2014-05-29 10:35:44• hírek • Kocsis Zoltán

Járdák, utak, kátyúk – aszfaltozások Szatmárnémetiben

Járdaöntés szatmárnémeti módra
Járdaöntés szatmárnémeti módra

Járdákat, utakat aszfaltoz és kátyúz a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal - az elmúlt hetek és a következő hónapok munkálatairól közölt egyfajta leltárt a megyeközpont önkormányzata.

A hivatal közleménye szerint az elmúlt hetekben 2.220 négyzetméternyi járdát építettek a Tiszaújlaki (Gh. Baritiu) és a Rekettye (Tiberiu Brediceanu) utcákon. A munkálatok során 25 centiméter mélyre vájtak, ezt 10 centiméter ballaszttal és ugyanennyi betonnal töltöttek fel, majd erre 5 centiméter aszfaltréteget öntöttek.

A tájékoztatás szerint a tavasz folyamán 2800 négyzetméter utat sikerült leaszfaltozni a Dobó (Lacrimioarei), Gorunului, Petőfi Sándor, Erzsébet királynő (Ana Ipatescu), Ady Endre, Zrínyi (Retezatului), Zárda (Ceahlaului), Fogarasi (Dreptatii), Kazinczy  (Stefan cel Mare) utcákon. További 11.000 négyzetméteren kavicsozták le a Szigetlanka, a Diana, a Mező (Alexandru Odobescu), Maria, Dana, Iris és Pirosberek utcákat.

Jelen pillanatban is folyamatban van a szegélykövek cseréje és az út felújítása a Szebeni, a Temesvári, a Segesvári és a Siretului utcákon. Itt felmarták a régi aszfaltburkolatot, hogy eltüntessék az egyenetlenségeket és biztosíthassák a lefolyást, majd újra leaszfaltozzák.

Következik a járdák felújítása az Árpád (Vasile Lucaciu) és a Hunyadi (Corvinilor) utcában, valamint a Szabadság-tér körül mintegy 9000 négyzetméter területen. Az Anghel Saligny, a Gh. Magheru, a Hunyadi, a Grivitei és a Gavril Lazar utcákon aszfaltozást ígért az önkormányzat. A tájékoztatás szerint további 8700 négyzetméternyi területen kátyúznak majd a következő hetekben.

Mindezt a Constructii Drumuri végzi majd, míg a Samcif a városban található árkok, lefolyók és csatornák takarításához lát hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: