2011-04-14 08:39:01• hírek • MTI

Leállítják a termelést

Másfél hétre leállítja termelését az Automobile Dacia romániai gépkocsigyár, mert beszállítói anyagi gondokkal küszködnek - közölte a gyár vezetősége.

A termelés április 22. és május 2. között fog szünetelni. Anca Oreviceanu, a gépkocsigyár kommunikációs igazgatója a Mediafax román hírügynökségnek elmondta, hogy a karosszéria összeszerelésével foglalkozó részleg áll le.

A kommunikációs igazgató cáfolta, hogy a termelés leállítását a japán katasztrófák nyomán kialakult válság okozta volna. A beszállító cégeknek pénzügyi nehézségeik támadtak, ezért a beszállítás már több hónapja  akadozik - mondta az igazgató. A leállás révén ezek a beszállítók lehetőséget kapnak arra, hogy ismét feltöltsék készleteiket.

A vállalat nem közölte, hogy mennyivel csökken a naponta legyártott gépkocsik száma. A romániai Mioveni településen működő gyár naponta 1 337 gépkocsit szerel össze és összesen 15 ezer embernek ad munkát. A francia Renault tulajdonában lévő Dacia legutóbb 2008-ban állította le termelését a nemzetközi pénzügyi-gazdasági válság hatására.


Egy hétre leáll a termelés - fotó: Daciaclub.ro
Egy hétre leáll a termelés - fotó: Daciaclub.ro


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: