2015-05-22 10:21:15• hírek • Kocsis Zoltán

Leáldozott a fáraók kora!

Szinte napra pontosan négy hónapnyi uralkodás után leáldozott a fáraók ideje Szatmárnémetiben is! Péntek délelőtt elbontották ugyanis a Szatmár Megyei Múzeum bejáratát őrző két hatalmas fáraó-szobrot.

Őfelsége és neje január 21-e óta szobrozott az Árpád (Vasile Lucaciu) utcai épület előtt, hirdetve a múzeum ókori Egyiptomról szóló kiállítását. Az impozáns reklám bizony nem volt eredménytelen: „A fáraók Egyiptoma" elnevezésű tárlat látogatottsága magasan meghaladta a tízezer főt, amivel a Szatmár Megyei Múzeum közelmúltjának legsikeresebb kiállításává avanzsált.

Az ókori Egyiptom és a két szobor még nem vesz búcsút Szatmár megyétől, hisz Nagykárolyba költözik, cserébe a Károlyi-kastély eddigi slágerkiállítása, az Afrika Expóért.

Akárcsak annak idején a felállításuk, a két fáraó-szobor elbontása is komoly logisztikát és munkát igényelt, ezért le is kellett zárni az Árpád utca Sugárút felőli felét. Ez a lezárás előreláthatólag 11.00 óra körüli időpontig tart. Ez alaposan megnehezíti a közúti közlekedést Szatmárnémeti központjában, főleg, hogy az országos ralifutam miatt a régi központ, a Szabadság-tér körüli körforgalom is le van zárva.

Aki teheti tehát, a következő órákban (a 16.00 órai rajtig) kerülje el Szatmárnémeti régi központját gépkocsijával.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: