2008-08-30 10:27:20• hírek • Szatmár.ro

Leadhatják a műemlékek felújításának projektjét

A Nagykárolyi Városi Tanács tegnapi, illetve az Erdődi Városi Tanács mai tanácsülésén egyhangúlag elfogadták mindazon napirenden szereplő határozattervezeteket, amelyek jóváhagyása szükséges volt a Nagykárolyi Károlyi-kastély és az Erdődi vár felújítását célzó közös projekthez.

A két önkormányzat képviselői pénteken így benyújthatják az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökséghez a teljes dokumentációt. A Szatmár Megyei Tanács különös figyelemmel követte nyomon a projekt alakulását, Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Vidékfejlesztési Igazgatóság vezetője több alkalommal is egyeztetett a két érintett önkormányzat vezetőivel annak érdekében, hogy a projekt leadásának határideje tartható legyen.

Az Erdődi Városi Tanács tegnapi ülésén jelen volt Adrian Stef, megyei tanácsi alelnök és Pataki Csaba igazgató is.nPataki tájékoztatása szerint a dokumentáció már teljes, jelenleg ennek a sokszorosításán dolgoznak az érintettek. A mintegy 5,2 millió eurós költségvetésű, a megye két fontos műemlékének felújítását célzó projekt dokumentációját még pénteken eljuttatják az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökséghez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: