2015-06-04 09:44:38• hírek • MTI

Le akartak fejezni egy amerikai rendőrt

Egy rendőrt készült lefejezni egy bűntársa segítségével az az iszlamista szélsőséges, akit kedden Bostonban lőttek agyon a terrorelhárítási hatóságok emberei - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a The Boston Globe című napilap.

Egy bostoni rendőr és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik ügynöke által agyonlőtt 26 éves Usaama Rahim az eset hivatalos leírása szerint egy több mint 20 centiméteres pengéjű katonai késsel hadonászott, ezért önvédelemből kellett vele végezni. Cinkosát, az ugyancsak 26 esztendős David Wrightot szerda délután állítják bíróság elé.

"Úgy hisszük, hogy a szándék egy rendőr lefejezése volt. Tudtuk, hogy a tervet meg kell akadályozni. Kedden szándékoztak akcióba lépni" - jelentette ki a lapnak egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékes.
A The Boston Globe értesülései szerint Rahimot és Wrightont hírszerzési értesülések alapján már hetek óta egész napos megfigyelés alatt tartották.

Rahimot azért, mert az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet propagandaanyagait terjesztette az interneten. A lelőtt iszlamista a Bostoni Iszlám Társadalom Kulturális Központjának őre volt.
Az Usamaa Rahim lelövésével végződött incidensről egy térfigyelő kamera felvételeket készített. Ezeket a rendőrség szerdán bemutatta a muszlim és a fekete közösség, valamint jogvédő szervek képviselőinek és hamarosan közzé fogja tenni.

A büntetlen előéletű Usaama Rahim bátyja, Ibrahim Rahim ismert mérsékelt imám, aki a 2013-as bostoni maratonon elkövetett robbantásos merényletet követően felemelte hangját a terrorizmus ellen. A fivér azt állította, hogy öccsét hátulról lőtték le, miközben a buszra várt és telefonon beszélt az apjukkal.

A videó megtekintését követően egy afroamerikai és egy muszlim vezető is kijelentette, hogy a videó tanulsága szerint Rahim nem telefonált az incidens során és nem lőtték hátba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: