2010-07-20 09:43:14• hírek • Szatmar.ro

Lazító gyakorlatok munka közben

Mindössze 15 perc elegendő ahhoz, hogy fizikailag újból erőre kapj és szellemileg is friss formába kerülj. Íme a mentőöv.

Ülj egyenes háttal a szék hátának támaszkodva, a lábadat kinyújtva és a kezeidet a tested mellet tartva. Közben hunyd be a szemed, hogy könnyebben ellazulj. Amíg 10-ig számolsz, végy mély levegőt az orrodon, majd tartsd bent a lélegzeted, amíg 5-ig elszámolsz, végül lassan fújd ki a levegőt. Emeld fel a lábad a talajról úgy, hogy lábfejed közben kinyújtod és megfeszíted, majd helyezd vissza a kiinduló helyzetbe. Ezt a gyakorlatot ötször végezd el, majd lazíts.

Ezt követően jöhet a has edzése. A feszes hasizom érdekében feszítsd meg a hasfalad, számolj 15-ig, majd lazítsd el. Ülés közben úgy javíthatsz a tartásodon, ha olyan egyenesen ülsz a széken, hogy a vállad közben egészen hátra húzod. A kezed tedd csípőre és feszítsd hátra a vállad, úgy hogy közben a mellkasod kidomborodjon. Feszítsd meg a hátad hátsó részét úgy, mintha a lapockádat összeérintenéd. Emeld fel a vállad, majd amíg 20-ig számolsz, tartsd ebben a helyzetben. Ezt követően térj vissza a kiinduló ellazult állapotba, hajtsd hátra a fejed, minta a hátadat is érinteni szeretnéd és közben hunyd be a szemed. Ennek a gyakorlatnak köszönhetően a nyak körüli feszültség könnyen szétoszlik.

A fentiekben említett gyakorlatok előnye, hogy többségük könnyűszerrel bárhol elvégezhető: autóban, utazás közben és a munkahelyen, főleg az ülő munkát végzők esetében. Ezek megszabadítanak a feszültségtől és kellemesen laza közérzetet biztosítanak.


A gyakorlatok megszabadítanak a feszültségtől és kellemes közérzetet biztosítanak

A gyakorlatok megszabadítanak a feszültségtől és kellemes közérzetet biztosítanak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: