2017-08-21 08:37:25• hírek • Kocsis Zoltán

Lázáriból a világbajnokságra

A Román Karate Szövetség a napokban tájékoztatta a Samuraiul Sport Egyesületet, hogy beválogatta a világbajnokságra román nemzeti csapata keretébe Vida Ármint. A lázári karatéka az első, aki a települést világbajnokságon képviselheti.

Ármin 17 éves, a 76 kilogrammosok súlycsoportjában képviseli majd Romániát a kumite junior mezőnyében. Mindez azért hatalmas szó, mert a világszövetség szabályai értelmében egy ország egyazon súlycsoportban és korcsoportban csak két versenyzőt nevezhet.

A világbajnokságnak Bukarest ad otthont szeptember 14–17. között. „A vébéig még van egy hónapunk . Az idő kevés de, szerintem pont elég lesz arra, hogy egy kicsit felgyorsítsuk Ármin félkészítését. Ennek érdekében latba fogunk vetni minden lehetőséget. Megalakítottunk egy három edzőből álló csapatot, amelynek célja, hogy Ármint a legjobb formába rázza”, árulta el Magos Róbert, Ármin edzője, egyben a Samuraiul és a megyei egyesület vezetője.

Vida erőnléti felkészítéséért Anzik Arnold,  az Energy Sport Klub edzője felel, aki modern fizikai felkészülési programot dolgozott ki (TRX, DBands,IndorCiclyng) .  A  birói szabályzat ismertetésével  Filer Iván oktató foglalkozik, míg a technikai részt Magos Róbert vezeti majd.

„Remélem, a közös munkával, minden lehetőséget biztosítva sikerül elérnünk, hogy Ármin felkészülten állhasson a tatamira és  győztesként térjen haza - bizakodik Magos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: