2011-01-05 16:39:13• hírek • Szatmár.ro

Lázári: megvehetők a matricák

Csütörtökön kiderül: eredményes lesz-e a Lázári Helyi Tanács által bevezetett „matricás szemétszállítás".

Miután a lázári döntéshozók határozatot hoztak, december 6-ától kizárólag azon családi gazdaságok elől szállítják el a háztartási hulladékot, amelyek tulajdonosai megvásárolták a sárga színű matricát, és ráragasztották azokat a kukára és a mellé kirakott zsákokra.

Kedden az önkormányzat 790, szerdán 1200 kerek matricát szállított le, és kezdett el árusítani - a polgármesteri hivatal alkalmazottai sorra járták a települések családi gazdaságait, hogy elmagyarázzák a rendszer lényegét és megvételre kínálják a megkülönböztető jelzéseket. A szóban forgó matricákat minden szemétszállítási nap előtt meg kell majd venni. Miközben eddig személyenként évi 30 lej volt a szemétszállítási díj a községben, mostantól kukánként kell havi 4,5 lejt fizetni - az ezen felüli zsákokért ugyanannyi a díj.

Lázáriban minden hónap első és harmadik csütörtökén, Nagypeleskén, Kissáron, Sándorhomokon, Szárazberken és Kispeleskén minden első és harmadik pénteken szállítja el a háztartatási hulladékot. A „matricás hulladékszállítást" azért vezette be a lázári önkormányzat mert a tavalyi évre nem kevesebb, mint 100 000 lejt kellett kifizetnie az önkormányzatnak a be nem gyűlt szemétdíj helyett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: