2009-07-08 13:23:13• hírek • Szatmár.ro

Lázári: lengyel és magyar vendégek

A lengyelországi Slopnicéból 37 diák, 8 kísérőtanár, a magyarországi Balkányból pedig 5 gyerek töltötte el a hét első két napját a testvérfaluban, Lázáriban, az iskola meghívására.

Kerekes János lázári iskolaigazgató elmondta: az első napon az iskolával, Szatmárnémeti központjával ismerkedtek a vendégek, és a nagykárolyi strandra vitték őket kikapcsolódni. Kedden kirándulást szerveztek a számukra: a szamoskrassói Bem-emlékház nagy érdekléődésnek örvendett a lengyelországi fiatalok körében, Nagybányán az ásványmúzeumot, Koltón a Teleki-kastélyt mutatták meg nekik a vendéglátók.

A látogatás része volt annak a csereüdültetési programnak, amelyet a három testvériskola, illetve a testvértelepülések önkormányzata közösen hirdetett meg: évente ellátogatnak egymáshoz bizonyos időszakokra a helységek diákjai. Nemrég lázári diákok egy hetet töltöttek el a lengyel kisvárosban. Lázári, Balkány és Slopnice polgármesterei 2007. júniusában írták alá a hármas testvértelepülési együttműködési szerződést, amit a tanintézmények közötti szerződéskötés követett.


Lengyel és magyarországi vendégeket fogadtak Lázáriban
Lengyel és magyarországi vendégeket fogadtak Lázáriban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: