2016-05-27 17:07:42• hírek • Választási hirdetés

Lázári közösségéért újra vállalom!

Immár tizenhat éve az RMDSZ és az önök képviseletében azon fáradozom, hogy közös álmaink megvalósulhassanak fennmaradásunk érdekében.

Lengyel István vagyok, 2000 óta Lázári község polgármestere. A polgármesteri tevékenység, a közösségi szerepvállalás, a közügyek felelősségteljes szakmai menedzselése, de egy politikai hovatartozás is egy közösség érdekképviseletéért - mind olyan dolog, amely iránt eltéríthetetlen az elkötelezettségem. Ötödik mandátumomat Lázári község lakosainak felkérésére vállalnám, semmiképp nem magam miatt.

A folyamatos, következetes munka híve vagyok, hitemben rendíthetetlen. Mindenek meghatározója a tenniakarás, a napi imádság. Számos szép dolgot valósítottunk meg eddig is, ezek beteljesedésében és továbbvitelében szeretnék tevékenykedni a következő mandátumom ideje alatt is. Lázári község minden települése rendelkezik már ivóvízhálózattal, Lázári szennyvízcsatorna-hálózattal, 22 kilométernyi modernizált megyei, 20 km községi utunk van, felújított és új tanintézményeink, ravatalozóink, és bővítettük az alacsonyfeszültségű áramszolgáltatást is. Az elmúlt négy év alatt több mint 5 millió euró értékű beruházást valósítottunk meg, döntő többségükben EU-s támogatások révén. Ezekből hat községi, egy pedig megyei pályázat volt.

A 2007/2013-as pályázati ciklus jó példa arra, hogy a megyei tanács élén Pataki Csaba személyében újra egy olyan RMDSZ-es elnök legyen vezető beosztásban, aki rendelkezik mindazon adottságokkal, amelyek elengedhetetlen fontosságúak ahhoz, hogy jövőbeli közös terveink megvalósulhassanak. Négy község - Egri, Mikola, Lázári és Pusztadaróc - érdekelt a 194 B megyei út modernizálásában, ebben a projektben mi egy 10 kilométeres útszakaszon vagyunk érintettek (Újmikola-Szárazberek-Kispeleske-Nagypeleske-Atya).

A 2014/2020-as pályázati ciklus az utolsó lehetőség arra, hogy a nagyobb infrastrukturális fejlesztések - szennyvízhálózat kiépítése, utcák modernizálása - a község minden településén befejeződhessenek. Ehhez legalább 5 millió euró feletti finanszírozásra lenne szükségünk.

Nem a megyei tanácstól akarjuk kérni ezt a pénzt, hiszen mi magunk is - ahogy bebizonyítottuk az előző években - képesek vagyunk sikeres pályázatokat megírni, de azért elengedhetetlen az, hogy jó és szakmai kapcsolat legyen a helyi és a megyei önkormányzat között. Bízom benne, hogy ha az RMDSZ visszaveszi a megye vezetését, akkor Pataki Csaba lesz az, akihez bármikor bizalommal fordulhatunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: