2015-07-14 16:41:56• hírek • Kocsis Zoltán

A táblabíróság is elítélte a cigicsempészeten ért Szatmár megyei polgármestert

A Szatmár Megyei Törvényszék után a Nagyváradi Táblabíróság is elítélte a cigarettacsempészés során tetten ért szatmári polgármestert, Vasile Balét. Az ítéletet követően Komorzán község első emberét a prefektúra felmentette tisztségéből.

Balét még 2011-ben érte tetten a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus-elleni Ügyészség (DIICOT), amint három társával, Vasile Sorin Zimbruval, Füzi László Józseffel és Ioan Orosszal közösen cigarettát csempésztek át Ukrajnából. A vádirat szerint Zimbru dolga volt áthozni a dohányárut a zöld határon, a többiek pedig átvették, majd terjesztették. Amikor tetten érték őket, éppen 12.000 doboz cigarettát próbáltak becsempészni az országba.

Érdekes módon és remekül példázva a romániai viszonyokat, Balét annak ellenére megválasztották 2012-ben Komorzán polgármesterévé, hogy már folyt az eljárás ellene. Mi több, kedvéért a Szociál-Liberális Unió (USL) is kivételt tett: Komorzán volt ugyanis az egyetlen olyan önkormányzat a megyében, ahol saját jelöltet állított a PNL.

A Táblabíróság mind a négyüket 3 év szabadságvesztésre ítélte - igaz, Bale csak felfüggesztettet kapott....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: