2008-10-09 16:50:52• hírek • Szatmár.ro

Lázári fűtéstámogatás

A tavalyi hiányosságokból tanulva idén új módszert vezetett be a fűtéstámogatások igénylésével kapcsolatban a Lázári polgármesteri Hivatal.

Az önkormányzat a helyi tanácsosokkal előzetesen kiosztatta a lakosok között az 1500 igénylési ívet - ennyi rászorulóra számítanak -, amelyeket mindenki kitöltött magának.

A polgármesteri hivatal szociális előadója a héten terepmunkát végzett - naponta más-más településen gyűjtötte össze a fűtéstámogatási kérelmeket, pénteken a nagypeleskeiek adhatják le az ívet a szükséges iratokat tartalmazó dossziéval együtt. Lengyel István polgármester szerint ez a módszer igen hatékonynak bizonyult, hiszen a tavaly félreértések és a községházán kialakult tumultus akadályozták a zökkenőmentes munkamenetet.

- Az emberek nagy része nem volt tisztában azzal, hogy, amennyiben nem adja be a kérvényt októberben, akkor a novemberi juttatást már nem kapja meg. Voltak olyanok is, akik januárban másodszorra is igényelték a támogatást. Most szórólapok segítségével tájékoztattuk az érintetteket - fejtette ki Lengyel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: