2008-07-31 11:06:09• hírek • Czinzel László

Lázári: ezer szemeteskuka

Folynak az előkészületek a szervezett hulladékszállítás beindítására a község falvaiban.

Nem kevesebb, mint 1000 darab szemeteskuka vár gazdára a lázári kultúrotthon udvarán - a helyi önkormányzat az augusztus elsejétől beindítandó szervezett hulladékszállításra készülve szállíttatta le a 120 literes tartályokat, amelyeket darabonként 90 lejért vásárolhatnak majd meg a lakosok. 

E mellett ki kell most fizetniük a helyi tanács döntése értelmében az év hátralévő időszakára megállapított családonkénti 15 lejes díj egy részét is. Az esetleges lopások megakadályozását különleges módon próbálja megoldani a helyi önkormányzat: minden szemeteskuka sorszámot kap, amit regisztrálnak a polgármesteri hivatalban, így rögtön kideríthető lesz, melyiknek ki a tulajdonosa.

A falvak számára a lakosság számaránya alapján utalták ki a kukákat. A szolgáltatás beindítása egyben azt is jelenti, hogy igen kemény büntetésekre számíthatnak ezentúl azok, akiket szemetelésen, illegális hulladéktároláson érnek. A polgármesteri hivatal betömte az összes település határában az illegális szeméttárolókat, amelyek igencsak megkeserítették az elmúlt időszakban a környéken lakók életét.

szatmar.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: