2012-06-26 09:55:10• hírek • Szatmár.ro

Lázári: Roszpapa Csabát választották alpolgármesternek

Lázáriban beiktatták a polgármestert és megválasztották az alpolgármestert és esküt tett a helyi tanács is.

Az eseményen a prefektúra részéről jelen volt Cristian Mariţa, illetve Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács alelnöke. A 2008-2012-es mandátumból négy tanácsost választottak vissza a jelenlegi testületbe a szavazók, a többi hét most kezdi meg első mandátumát.

A lázári tanács összetétele a következőképpen alakult a június 10. választásokat követően: RMDSZ: Roszpapa Csaba, Barabás Erika Brigitta, Bíró Mátyás, Bűcs Gábor Attila, Cserepes Rudolf, Ganastean Ioan, Bálint Katalin, Dencsák Jenő. MPP-EMNP: Makora János Róbert, Duczon Róbert, Bűcs Imre. PDL: Lázin Sándor Krisztián, Nagy Zoltán. USL: Csintalan Csaba.

A tanácsosok, miután az állandó ülésvezetőt Roszpapa Csaba személyében választották meg, és egy háromtagú bizottság ellenőrizte, hogy a tanácsosok iratcsomóival minden rendben van, az előírásoknak megfelelően esküt tettek arra, hogy a község érdekeit képviselik az elkövetkező négy évben.

Ezt követően beiktatták Lázári polgármesterét Lengyel Istvánt, aki immár ötödik mandátumát tölti a 2012-2016-os időszakban. A polgármester eskütétele után került sor Lázári község alpolgármesterének a megválasztására, amelyre a jelenlevők egyöntetűen Roszpapa Csabát javasolták. A döntéshozó testület titkos voksolás útján Lázári alpolgármesterének, tizenhárom mellette, két ellenszavazattal Roszpapa Csabát választották meg.

Lázári tanácsosai

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: