2008-02-18 11:35:20• hírek • Szatmar.ro

Látványosan fejlődnek az oroszországi milliárdosok

deripaskaEgy év leforgása alatt kétszeresére nőtt a dollármilliomosok száma Oroszországban.
Oroszország gyorsan fejlődik, de a leggyorsabban a milliárdosok száma nő: egy év alatt majdnem megduplázódott. A Finansz című lap idei listáján 101 orosz dollármilliárdos szerepel - egyedül az Egyesült Államokban él több szupergazdag.

A legvagyonosabb orosz Oleg Deripaszka, az alumínium király, Vlagyimir Putyin elnök személyes jóbarátja, aki egy év alatt duplázott és immár negyven milliárd dollár felett rendelkezik. Ezzel fölényesen lekörözte az eddigi orosz listavezetőt Borisz Abramovicsot.

Érdekes, hogy az első tíz között öt olyan üzletember is van, aki elsősorban a kohászatban, ércbányászatban érdekelt - ezek szerint az olajmágnások némileg visszaszorultak Oroszországban, ahol elég forgandó a szerencse. A kilencvenes években kulcsszerepet játszott hét nagy oligarcha közül, már csak ketten: Potanyin és Friedman őrizték meg pozícióikat a csúcson.
 
A leggazdagabb orosz nő egyébként hét milliárd dollárjával Irina Baturina épitési vállalkozó - ő teljesen véletlenül az építési lázban égő Moszkva polgármesterének a felesége.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: