2014-06-19 13:22:16• hírek • Nagykároly.ro

Villa Karul Középkori Fesztivál Nagykárolyban

A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ a nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács támogatásával szervezi meg a Villa Karul Középkori Fesztivál második kiadását. Az eseményre 2014. június 28-29-én kerül sor a Károlyi-kastély parkjában.

A rendezvény két napjának programjaiból: középkori fegyverek készítésének bemutatója, csatabemutatók, középkori tánc-iskola, íjbemutató, üvegkészítő, hangszerkészítő, ikonfestő, kovács-, fazekas- és tímármesterek bemutatói, tűz-show, középkori verselés és zenélés, utcazene és interaktív gyermekprogramok; a Károlyi-kastély látogatása 9-20 óra között. A fentiek mellett lesz Nachbil-borok bemutatója (a volt Károlyi uradalom pincéiből), lángos- és strudlistand.

Az eseményen részt vesznek: a Terra Medies Lovagjai (Medgyes, az Ezüst Sólyom Történelmi Rekonstrukciós Csoport (Nagyvárad), az Apoulon Vasfarkasai (Gyulafehérvár), a Corvus Regia Íjászcsoport (Nagykároly), a Fire Dreams - tűz-show (Medgyes), az Aranykapu Kulturális Egyesület (Szatmárnémeti), a Turul-Sas Hagyományőrző Egyesület (Nagybánya), a Borókagyökér Kulturális Egyesület (Szatmárnémeti) és a nagykárolyi Művelődési Központ M.E.E.M. Színjátszó Csoportja.

Program:

2014. június 28., szombat, kastélykert

14 óra - A standok megtekintése
15 órától: középkori fegyverek készítésének bemutatója, csatabemutatók, középkori tánc-iskola, íjbemutató, üvegkészítő, hangszerkészítő, ikonfestő, kovács-, fazekas- és tímármesterek bemutatói, tűz-show, középkori verselés és zenélés, utcazene és interaktív gyermekprogramok; a Károlyi-kastély látogatása 9-20 óra között.

A csatabemutatók minden 15 percben kezdődnek, kezdés egészkor.
18.00-20 Gyermeksátor - történelmi témájú rajzfilmek vetítése román és magyar nyelven.
18.30 - Középkori versműhely és szonettszavalás
20.00 - Reneszánsz zenei koncert - Rock Filarmonica Nagyvárad-Oradea
21.30 - Tűz-show - Fire Dreams

Villa Karul Középkori Fesztivál

2014. június 29., vasárnap, kastélykert

15 órától: középkori fegyverek készítésének bemutatója, csatabemutatók, középkoritánc-iskola, íjbemutató, üvegkészítő, hangszerkészítő, ikonfestő, kovács-, fazekas- és tímármesterek bemutatói, tűz-show, középkori verselés és zenélés, utcazene és interaktív gyermekprogramok; a Károlyi-kastély látogatása 9-20 óra között.

A csatabemutatók minden 15 percben kezdődnek, kezdés egészkor.

18.00-20.00 - óra Gyermeksátor - történelmi témájú rajzfilmek vetítése román és magyar nyelven.
19.00 - Középkori versműhely és szonettszavalás
20.30 - A Carmina Renascentia zenekar régizene-koncertje.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: