2019-05-18 09:45:28• hírek • Bede Emőke

Látványos virágparádéval a környezetszennyezés ellen. Képgaléria és videó

Immár tizenegyedik alkalommal szervezte meg szombat délelőtt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a töretlen népszerűségnek örvendő Virágparádét. Noha ebben az évben több újítással is találkozhattak azok, akik részt vettek a rendezvényen, a cél azonban ugyanaz maradt: felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

A családok, kicsik és nagyok már jóval 10 óra előtt gyülekezni kezdtek a Kossuth-kertben, a Zöld ház előtt, ahol az eseményt Békéssy Erzsébet, az ügynökség vezetője nyitotta meg. Ötletgazdaként minden jelenlevőt arra buzdított, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a környezet védelméhez és zöldterületeink megőrzéséhez, hiszen ezen a téren rengeteg még a tennivaló, de összefogással közelebb kerülhetünk a kitűzött célokhoz. Ennek egyik első lépéseként Szatmárnémeti töltésén, a közigazgatási palotával szemben gumiabroncsokból rakták ki a város nevét, majd az ezekbe felhalmozott földbe a parádén résztvevő gyerekek és szüleik közösen ültethettek egy-egy cserép virágot. Hogy miért gumiabroncs? Mert az ügynökség szerette volna megmutatni, hogy a különféle hulladékok szelektív gyűjtés és megfelelő feldolgozás után ismét a közösség szolgálatába állíthatók. Jelen esetben a fehérre festett gumik virágcserépként  "keltek új életre".


Békéssy Erzsébet beszédét követően a jelenlevők megkoszorúzták a szatmári zöldövezetek kialakításában kiemelkedő szerepet játszó Kiss Gedeon mellszobrát, majd a tömeg hosszú sorokban kígyózva, Cserey Csaba és csapata felvezetésével indult meg a Kossuth-kertből a közigazgatási palota felé. A töltéshez érve a vetési mazsorettcsapat tartott látványos bemutatót, majd ezután a gyerekek és szüleik közösen „virágoztatták fel” a töltést. Reméljük, a most elültetett, szebbnél szebb színekben pompázó virágokhoz hasonlóan a rendezvény üzenete is jó táptalajt talál majd a gyermekekben, hiszen környezetünk jövőjéről hamarosan nekik kell majd gondoskodni.
 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: