2012-02-28 14:20:25• hírek • Póti Orsolya

Látványos tűzoltó-bemutatót tartottak

Az ünnepség utáni nyílt napot a felügyelőség óvodás és iskolás gyerekek számára szervezte, akik betekintést nyerhettek a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkájába.
Az ünnepség utáni nyílt napot a felügyelőség óvodás és iskolás gyerekek számára szervezte, akik betekintést nyerhettek a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkájába.

A polgári védelemmel foglalkozó szervezetek Romániában február 28-án ünneplik a Polgári Védelem Napját. A jeles nap alkalmából a Szatmár Megyei „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége kedden ünnepséget és nyílt napot tartott a székhelyén.

A mai polgári védelmi szervezetek, a légvédelmi egységek Európa legtöbb országában, így Romániában is az első világháború után jöttek létre. Hazánkban 1933-ban fogadták el a hatósági légvédelem kiépítésére vonatkozó jogszabályokat; királyi rendelettel hozták létre a polgári védelmet azzal a céllal, hogy védelmet biztosítsanak a lakosságnak az esetleges háborús, de főként légi támadások esetén.

A Polgári Védelem Napja alkalmából február 28-án a Szatmár Megyei „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége is ünnepséget rendezett. Iulian Burz, a megyei katasztrófavédelem parancsnoka köszöntő-beszédében elmondta, a polgári védelem a katasztrófavédelem szerves része, amely nem csak a tervezésből, felkészülésből és megelőzésből áll, de a lakosság és az ifjúság felkészítéséből is.

Burz beszédében visszatekintett a polgári védelem történetére, múltjára és jelenére. Emlékeztetett arra, hogy a katasztrófák ellen csak úgy tud védekezni az ember, ha felkészült, ha felkészítik, különben kiszolgáltatottá válik. Ebben a felkészülésben játszik óriási szerepet a polgári védelem.

Az ünnepségen többek között jelen volt Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere, Octavian Lazin, a Szatmár Megyei Tanács elnökének kabinetfőnöke, valamint a magyarországi sürgősségi helyzetek felügyelőségének képviselői.

Az ünnepség utáni nyílt napot a felügyelőség óvodás és iskolás gyerekek számára szervezte, akik betekintést nyerhettek a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkájába, valamint megtekinthették a tűzoltók látványos bemutatóit - egyebek mellett kutyás mentési akciót, tűzoltást és bombakeresést.

A Nemzetközi Polgári Védelmi Szervezet ajánlásához csatlakozva, a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségi is fontosnak tartja, hogy minél többen megismerjék a felügyelőség tevékenységeit, lássák, hogyan segítenek másokon és betekintést nyerjenek a szakemberek életmentő akcióiban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: