2014-07-31 13:03:57• hírek • Szatmár.ro

Látványos tereprally versenyt rendeznek augusztus 8-9-én

A többéves hagyományt élesztik újra az augusztus 8-9-ei hétvégén: az elmúlt évek sikeres tereprally versenyei és néhány év szünet után ismét izgalmas terepfutamot szervez az A-CAR és a GerBog csapata!

A Szatmár megyei futam szervezői már többször voltak nemzetközi, országos és helyi futamok szervezői, pl. a Transcarpathic Rallyk, a Temesvár-Szatmár távon futó Carpatica Rally Raid versenyek házigazdái. A jövő hétvégi verseny autó, motor és quad kategóriákban lesz megrendezve, az autósok között amatőr és profi al-kategória lesz.

Helyszín: a gyorsasági terepfutamok erdei és mezei utakon zajlanak a Tövishát (Codru) körzetében, Szér - Homoród települések körül, összesen 120 kilométeres össztávon, ez persze átkötő szakaszokkal együtt értendő, ezeket a versenyzők közút forgalmi szabályok szerint fogják teljesíteni.

Augusztus 8, péntek: a versenyhétvége egy látványos autókiállítással együtt kerül megrendezésre, ennek keretében a Régi Központ egy részét, a Dacia (egykori Pannónia) szálló és a Római Katolikus Székesegyház közötti rész kerül lezárásra péntek reggel 8 órától vasárnap estig, a forgalom viszont zavartalanul fog zajlani a Stefan cel Mare - Petru Bran - A.I. Cuza utcák irányába. A hétvégi autókiállításon a világ vezető autógyártóinak legújabb modelljeit csodálhatják meg a látogatók.

A „szuperspeciális" szakasz: pénteken 18 órától kerül sor az ünnepélyes start-ceremóniára a Régi Központban, ahonnan a versenyzők Daróc felé indulnak, a főútról a Szamos felé kanyarodnak, a Nagyerdő körül, illetve a Szamos töltés mellett egy 11 kilométeres, látványos szakaszt kell teljesítsenek. Természetesen néhány látogatónak is lehetősége lesz beülni egy-egy száguldó terep-autóba és a navigátori ülésben végigizgulni a töltésen átvezető ugratókat, a tereprally-taxi szolgáltatást nem szabad kihagyni! A hamarosan induló nyereményjátékunkon a Szatmár.ro egyik olvasója is terep-taxizást nyer!

Tereprally-versenyt szerveznek

Augusztus 9, szombat: a csapatok kora reggel indulnak a Szér - Chilia falvak környékére helyezett startponthoz, ahonnan 10 órától indulnak, egyenként, 2 percenként, ebben a zónában 20-25 kilométeres terepszakaszokat fognak teljesíteni, néhányat több alkalommal is. A versenyszakaszok erdei és mezei utakon vezetnek át, ezeket erőteljes versenytempóban teljesítik a többszáz lóerős terepjárók, az összekötő szakaszokon közúti tempóban haladnak. Várható érkezésük a városba 18 óra körül lesz, amely után a díjátadásra és záróünnepségre kerül sor.

A rendezvény Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával kerül megrendezésre, a Szatmár Megyei Tanács, Szatmár Megye Prefektusi Hivatala segítségével. A szervezők együttműködnek a Megyei Rendőrfelügyelőséggel, az Erdészeti Hivatal és a Környezetvédelmi Ügynökség képviselőivel a verseny sikeres lebonyolítása érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: