2019-12-30 14:45:35• hírek • Bede Emőke

Látványos szilveszteri tűzijátékkal búcsúztatja az óévet Szatmárnémeti

Forrás: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala
Forrás: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala

Már hagyománynak számít, hogy Szatmárnémeti tűzijátékkal búcsúztatta az óévet és üdvözli az újat. Nem lesz ez másként 2020 kapuján sem, ugyanis az előző évekből már jól ismert csapat ismét azon dolgozik, hogy egy szemkápráztató show-val lepje meg a város lakosságát, és nem csak.

Mint azt a Szatmár.ro-nak Kotán Csaba látványtervező elmondta, erre az évre is különleges műsort álmodtak meg. Míg tavaly a legnépszerűbb filmzenék inspirálták az óévbúcsúztató tűzijátékot, ebben az évben pop, opera és más „epikus” alkotások keverékére lejtik majd 10 perces táncukat a fények a város éjszakai égboltján. Csaba emellett azt is elárulta kérdésünkre, hogy a tökéletes látványvilágért és zeneélményért az Október 25. térről érdemes majd követni a tűzijátékot, az új központban állók ugyanis minden speciális és eddig még sosem látott elemet teljes pompájukban élvezhetnek majd. A látványtervező ugyanakkor mindenkit arra figyelmeztet, hogy kedd délelőtt, 11 órától éjszaka kb. 1-ig le lesz zárva a töltés egy része és a felüljárók is, így azoknak, akik gyalogosan érkeznének a helyszínre, más útvonalat kell majd választaniuk.


A nagykárolyi lakosságnak sem kell azonban mellőznie a tűzijátékot, mi több, idén a szokásos helyszínen, azaz a katonai emlékmű előtt, de teljesen új struktúrával és rengeteg új elemmel érkezik majd a fényparádé, melyben ugyancsak 10 percen át gyönyörködhetnek a helybeliek – tudtuk meg Csabától. Hozzátette: nem csak e két városban, de Tasnádon és Avasfelsőfaluban is nagyszerű látvánnyal kedveskednek majd a lakosságnak, úgyhogy december 31. utolsó perceiben mindenképp érdemes lesz majd kilátogatni a fentebb említett helyszínek egyikére.


Az idei tűzijátékot is az Alexandru Stanciu pirotechnikai mérnök által irányított Bi As Group valósítja meg, az alábbiakban pedig a tűzijáték digitális animációjából mutatunk egy képkockát.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: