2009-04-16 16:54:46• hírek • Szatmár.ro

Látványos passiójáték a városközpontban

Nagyszabású, látványos passiójátékot mutattak ma csütörtök délben, Szatmárnémeti városközpontjában a Szent András keresztény templom fiataljai. Az ortodox nagycsütörtök alkalmával, korhű öltözékben előadott színjátékot több százan kísérték figyelemmel.

Négy város keresztény fiataljaiból verbuválódott a társulat, Jézust egy nagybányai képzőművész, a fazekassággal foglalkozó Dan Les alakította. Nem könnyű lelkileg eljátszani a szerepet - nyilatkozta Les a szatmár.ro -nak, - sokaknak nem tetszik, hogy Jézusként végigvonulok a városon, vallásos barátaim közül is sokan felhívtak, hogy ne játsszam el, mert meg fogok halni.

Ugyanakkor fizikailag sem könnyű, mert az ütések amit kapok eléggé valóságosak, tele vagyok horzsolásokkal, de Jézusért megéri - tette hozzá a nagybányai fiatalember.

A régi- és új központban tartott előadáson a járókelők Jézus mellett Máriát, Pilátust, a tanítványokat, Mária Magdolnát, valamint római katonákat is láthattak. Kedden Nagybányán lépett fel a társulat, tegnap Kolozsváron jártak, a szatmári szereplés után holnap Temesváron mutatják be a passiót.

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

Jézus keresztre feszítését játszották el, meglehetősen realisztikusan

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

Korhű jelmezek tették hihetőbbé a játékot

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: