2013-01-05 18:10:29• hírek • m1

Látványos, kosztümös sorozat az M1-en – Acu hercegnő

A korona hercege nagy sikere után egy újabb, az európai nézők számára egzotikusnak számító ázsiai ország, Japán hercegnőjének életét bemutató látványos, történelmi, kosztümös tévéfilmsorozat jelentkezik január 7-től az M1-en. A 2008-ban készült Acu hercegnő hétköznap délutánonként követhető epizódjait hősies, romantikus és szerelmes jelenetek teszik izgalmassá és szerethetővé.

A Tokugava sógunátus alatt az ország és a kultúra védelme érdekében bezárkózott Japán az 1800-as évek közepén megnyitotta kikötőit a nyugati országok előtt. Ebben a folyamatban jelentős szerepet játszott egy aprócska hercegnő, Acu (Atsu) aki Okacu néven, 1836-ban született az ország egyik déli tartományában, Szakuradzsimában. Családja a tiszteletre méltó Simazu klán egyik mellékágához tartozott. A tehetséges, okos és szép Okacut a kapzsi Nariakira daimjó fogadta örökbe, és a lányt egy olyan, általa előnyösnek ítélt házasságra igyekezett rávenni, amellyel biztosítani akarta a klán hatalmát. Okacu beköltözött Nariakira kastélyába, és eleinte nehezen bírta az ottani szigort és a rengeteg előírást. A hercegnő az udvarban az Acu nevet kapta, és megadatott neki, hogy emberek életét mentse meg és hazáját szolgálja. Közben a sógunátus tanácsa az amerikai kereskedelmi kérvény okozta válsággal birkózott. Az ország nehéz gazdasági helyzetbe került, erős nyomás nehezedett Japánra.

Miközben együtt örülhetünk, szomorkodhatunk és izgulhatunk Acu hercegnővel, megcsodálhatjuk a hagyományos japán viselet színpompás darabjait, a szigetország építészetét, megismerkedhetünk különféle szokásokkal. Az 50 részes sorozatból képet kapunk a szamuráj férfiak és nők erkölcséről, bepillantást nyerhetünk a szigorú elvek és a kötelesség által vezérelt életutakba. A történetből kiviláglik, hogy a több mint 200 évig tartó Tokugava sógunátus lassan a végéhez közeledik. Mindeközben Japán, ez az addig elzárt szigetország nagy változáson megy át.

Acu hercegnő - M1 - január 7-től, minden hétköznap 15:40-kor (ismétlés 23.35-kor)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: