2018-09-07 07:53:45• hírek • Bede Emőke

Látványos gyakorlat: veszélyes anyag szivárgott Apában

Annak érdekében, hogy a tűzoltók minden helyzetben a leghatékonyabban tudjanak fellépni, bizonyos időközönként helyzetgyakorlatokat szerveznek számukra.

Nem történt ez másként csütörtökön sem, amikor is Apa területén tartottak „edzést” a lánglovagoknak. A forgatókönyv szerint közlekedési baleset történt, melynek során egy személyautó és egy ismeretlen anyagot szállító tanker kocsi ütközött egymásnak. Az ütközés következtében a tanker felborult, két személy a roncsban rekedt, melyből idő közben az általa szállított veszélyes folyadék is szivárogni kezdett.
 

A gyakorlat első részeként az autóban rekedt civileket kellett kimenteni, majd azonnal egészségügyi ellátásban kellett őket részesíteni. Ezzel egyidőben a baleset közvetlen környezetében lakókat is ki kellett telepíteni. Idő közben Máramaros megye a helyszínre küldte a CBRN-esetekre, azaz a kémiai, biológiai, sugárfertőzéses, illetve nukleáris vészhelyzetekre kialakított speciális autót.







Nem ez volt ebben az évben az egyetlen nagyszabású gyakorlat, márciusban például az egyik helyi barkácsáruházban a bombarobbanás esetén életbe lépő forgatókönyvet próbálták el a lánglovagok. Akkor a hangsúly azon volt, hogy miként lehet minél több embert minél rövidebb idő alatt kimenekíteni egy zárt helyről, ha egy robbanás történik. Amint minden sebesültet biztonságban kihoztak, hozzá lehetett kezdeni az oltáshoz is. A hasonló szimulációk lényege, hogy valós helyzetekben minél gyorsabban és hatékonyabban tudjanak beavatkozni a tűzoltók, hiszen sokszor emberéletek múlnak az akció gyorsaságán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: