2018-11-07 09:19:28• hírek • Bede Emőke

Látványos felvételek az elkerülő út hídjának építéséről

Rohamtempóban épül a város elkerülő útja, s ennek az egyik leglátványosabb pontja az a Szamos két partját összekötő híd, mely a Dana Hotel közelében épül.

Az elkerülő útról szóló, 68 millió euró + áfa összértékű szerződést még 2015-ben írták alá, a szemmel látható munkálatok pedig 2018 júniusában kezdődtek. A munkaterületen készült felvételekről kiderül, hogy feszített tempóban folyik a munka. A 19,54 km hosszú elkerülő építése egy olasz háromtagú konzorcium (Itinera SPA - Collini Lavori SPA - Via Design SRL) feladata.  A majdnem 20 kilométerből 14 kilométer menetirányonként kétsávos lesz, a fennmaradó részen pedig menetirányonként egy.
 

Az elkerülő út vonalán két vasúti felüljárót is ki kell majd alakítani, illetve négy darab főút-becsatlakozást. Emellett lesz egy pihenőhely is, ahol a személyautók mellett a kamionok és az autóbuszok is megállhatnak szusszanni egyet. A tervek szerint a pihenőben kényelmesen el lehet majd fogyasztani akár az uzsonnát is, hiszen erre a célra padokat és asztalokat helyeznek ki. A konzorcium által rendelkezésünkre bocsátott részletes beszámoló szerint még egy benzinkút is helyet kap majd a pihenőnél.
 

Az elkerülő út azonban nem valósulhatna meg egy híd megépítése nélkül. A Szamoson egy 651,1 méter hosszú híd ível majd át a Dana Hotel közelében, összekötve ezzel a két partot. Ennek munkálataival vélhetően jövő év közepére fognak elkészülni.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: