2011-05-20 09:37:44• hírek • (x)

Látványos fejlesztések a horgásztónál

Fogja ki a legendás méretű, akár 15 kilós halakat a Szatmárhegyi horgásztóból! A tó és környéke ideális nem csak a horgászoknak, hanem egész családjuk számára is.

A Szatmárhegy és Erdődhegy közötti úton, a két település határán fekvő tóról bizton állíthatjuk: egy kiaknázatlan kincsesbánya azoknak, akik a horgászat szerelmesei, akár amatőr, akár profibb szinten. A nagyjából harminc évvel ezelőtt kialakított tó hosszú időn keresztül nem volt gondozva, hat évvel ezelőtt ugyan telepítettek bele halakat, de a tó környékének gondozása, a horgásztóként való üzemeltetés nem sokáig tartott.

A dzsungelszerű környezettel rendelkező tavat vette bérbe nemrégiben Német Gyula, aki elhatározta: régi álmát valóra váltva horgásztavat hoz létre: újra életre kelti a tavat, rendbe hozza a környezetét és egy egész család számára ideális pihenőhelyet varázsol belőle kemény munka árán. A munkának az eredménye pedig már látható: a bozót a tó környékéről eltűnt, a fák árnyékában az egész tavat körbeülik a horgászok, akik a legnagyobb halra vadásznak.

Nemrégiben három mázsa hal került a vízbe, elsősorban pontyok: nyurgapontyok, tükörpontyok. A hat évvel ezelőtti telepítésből azonban rengeteg hal maradt a helyenként 6-7 méter mély tóban, így gyakran akad kárász, süllő, amúr, csuka vagy harcsa a halászok horgára. Sőt! Az évek óta a vízben tanyázó halak között vannak igazán termetes példányok, van aki 15 kilós harcsáról is tud, ami valóban nem lehetetlen: 12 kilós harcsát nemrég emelt ki valaki a vízből. A monstrumok gyakran éreztetik, ott vannak a vízben, a csalira is ráharapnak, de kevés olyan tudással rendelkező halász járt eddig a tavon, aki ki tudta volna fogni őket, mert a 40-50-es zsinórt is eltépik - magyarázza Német Gyula.



A tó üzemeltetőjének tervei szerint a terület rendbetételének mostani látható eredménye messze csak részeredmény. Folytatni fogja a terület bozótjának eltüntetését, kempinget alakít ki, ahol sátorozásra nyílik lehetőség. A terület része lesz egy elkerített vadaspark is, ahol a már tulajdonában levő struccok mellett őz, vaddisznó, páva és fácán is helyet kap majd, sőt, egy külön állatsimogatót is ki fognak alakítani gyerekek számára. A távolabbi tervekben pedig egy kisállatmenhely létrehozása is szerepel, ahol állatokat fogadnának be, gyógyítanának és adnának örökbe.

Ha egy kellemes napot szeretne eltölteni családjával a szabadban, ha szeretné kifogni a tóban lakó hatalmas halakat vagy a könnyebben megszerezhető zsákmányra fáj a foga, látogasson el a Szatmárhegyi horgásztóhoz.

Egy napijegy - ami reggel 6-tól este 10-ig való horgászatot jelent - ára 40 lej, a kifogott halmennyiségből öt kiló is hazavihető. Pénteken és szombaton éjszaka lehetőség van éjszakai horgászatra is. A félnapos jegy hajnali 5-től 14 óráig szól, s a 20 lejes jegyárban benne van a hazavihető 2,5 kiló hal is. A tónál lehetőség van természetesen hal vásárlására is.

További információkért hívja a 0745-972-062-es telefonszámot, Facebookon pedig keressen rá Horgásztó Szatmárhegy-re.








A szomjas horgászok számára vásárlási lehetőség is van a tóparton
A szomjas horgászok számára vásárlási lehetőség is van a tóparton


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: