2018-04-03 11:44:46• hírek • Bede Emőke

Látványos bemutatóval ünnepelték a Román Csendőrség Napját

Április 3-án 168 éves fennállását ünnepli a Román Csendőrség, ez alkalomból pedig Szatmárnémetiben is látványos bemutatókkal készültek az egyenruhások.  

A kedd délutáni napsütésben sokan gyűltek össze az Október 25. téren, hogy részt vehessenek a Szatmár Megyei Csendőrség ünnepi műsorán. A pontban 12-kor kezdődő eseményt a himnusz eléneklése, illetve a pópa rövid miséje indította. Ezt követően a megye prefektusa, Darius Filip felolvasta a belügyminiszter üzenetét. Carmen Dan levelében háláját és elismerését fejezte ki a csendőrség felé az általuk végzett kitartó munka miatt, illetve arra kérte őket, őrizzék meg továbbra is szolgálatra készségüket.
 

Ezt követően a szatmári csendőrök vezetője, Adrian Popa felettesének, a Román Csendőrséget irányító ezredesnek az üzenetét adta át. Gheorghe Sebastian Cucos gratulált az hivatal minden munkatársának, akik könnyebb és nehezebb időkben is kitartóan szolgáltak. Cucos abbéli kívánságát is kifejezte, hogy a modern, dinamikus és eredményes csendőrség továbbra is példaként állhasson a fiatalabb generáció előtt.
 

Az ünnepi beszédeket követően különféle díjakat és elismerő okleveleket adtak át. Díjazták az előléptetésben részesülteket, a nyugdíjba vonulókat, de még a megidősebb csendőrt is: Ilie Constatin Costel összesen 44 és fél évig szolgált a szatmári csendőrség soraiban.
 

A díszőrség ünnepélyes visszavonulása után a csendőrség emberei demonstrációkat tartottak. A bemutatók után a nézelődők megszemlélhették a kiállított felszereléseket és autókat, a hivatás iránt érdeklődők pedig tájékoztatást is kaptak arra vonatkozóan, miként lehet valakiból csendőr.


 
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: