2011-04-04 13:47:03• hírek • Póti Orsolya

Látványos bemutatót tartott a csendőrség

Iskolások és felnőttek sokasága lepte el hétfő délelőtt a Szatmár Megyei Csendőrfelügyelőség székhelyét, ahol a csendőrök különböző bűnüldözési eljárásokat mutattak be a Román Csendőrség megalakulásának 161. évfordulója alkalmából.

A Román Csendőrség április 3-án ünnepli megalakulásának 161. évfordulóját  amelynek tiszteletére országszerte különböző programokat szerveztek. A Szatmár megyei Csendőr Felügyelőség hétfőn ünnepelte ezt az  alkalmat, mely ünnepi felvonulással és köszöntőbeszédek sorozatával vette kezdetét.

A köszöntőbeszédeket követően sor került többek kitüntetésére. Az eseményre a város elöljárói mellett meghívást kaptak azok a veteránok is, akik hosszú évtizedeket szolgáltak a csendőrség kötelékében.

- Grigore Alexandru Ghica havasalföldi fejedelem 1850. április 3-án uralkodói rendeletben szentesítette a csendőrség megalakulását. Ezt követően 1893-ban I. Károly király önálló intézménnyé szervezte, kivonta a katonaság köréből és rendfenntartói feladatkörrel ruházta fel - elevenítette fel Avram Gheorghe a felügyelőség vezetője a csendőrség életét meghatározó történelmi pillanatot.

Ez alkalom emlékére a szatmári csendőrök különleges programmal készültek. Az érdeklődők többek között  cselgáncs demonstrációt, kutyás bevetést, több akciót és drótpályán való mászást láthattak. A program keretén belül különböző standoknál bemutatták a csendőrség napi munkájához szükséges eszközöket és fegyvereket.




Szatmárnémetiben is felvonulással éslátványos bemutatójkkal ünnepelték a Csendőrség Napját
Szatmárnémetiben is felvonulással és látványos bemutatókkal ünnepelték a Csendőrség Napját


Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: