2013-03-25 14:30:38• hírek • Póti Orsolya

Hétfőn ünnepelték a Román Rendőrség Napját

Immár 191. alkalommal rendeztek ünnepséget a Román Rendőrség Napja alkalmából.

A Román Rendőrséget 191 évvel ezelőtt, 1822-ben alapította Grigore Dimitrie Ghica uralkodó, minden évben március 25-én emlékeznek országunkban a rendőrök erre a napra. A Szatmár megyei Rendőr-felügyelőség idén is ünnepséget szervezett a jeles nap alkalmából hétfő délelőtt.

Az ünnepség szentmisével vette kezdetét, melynek keretében a résztvevők megemlékeztek elhunyt rendőrtársaikról.

11 órától a szatmári rendőrség klubjában sor került a szokásos évi előléptetések kihirdetésére és oklevelek, kitüntetések átadására is. A rendezvényen tiszteletét tette Cristian Sasu al-prefektus, Ana Rusu és Miclea Dumitru, a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő Ügyészség munkatársai.

Március 25-én több mint 100 szatmári rendőrt tüntettek ki, többek között Urite Dinut, a bűnügyi osztály munkatársát felügyelővé léptették elő, Zanga Huti a közrendészeti hivatal vezetője lett, Pop Ionuti pedig a 8. szektorban található kisgércei közlekedési rendőr-felügyelőség főügynöke lett.

A díszgyűlés keretében a rendőr-felügyelőség 38 tisztet és 70 rendőrt léptetett elő, ugyanakkor érdemokleveleket is kiosztottak a kitűnő eredményekért.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: