2012-02-08 09:20:34• hírek • Póti Orsolya

Látványos Bartók-gála a filharmóniában

Fennállásának egy éves évfordulója alkalmából színvonalas gálaestet rendez a Szatmári „Bartók Béla" Hagyományőrző és Kulturális Egyesület. Az „Ez a világ sem kell már nékem, nálad nélkül szép szerelmem" címet viselő rendezvénynek a „Dinu Lipatti" Filharmónia ad otthont február 14-én.

Népi hagyományaik ápolása, a magyar kultúra kincseinek megőrzése és felelevenítése a célja annak a kulturális egyesületnek, mely több mint egy éve alakult Szatmárnémetiben tanárok, tehetséges diákok és egyházi személyek közreműködésével. Az egy év során a „Bartók Béla" egyesület igencsak bizonyított, hiszen számos műsorral kedveskedett a szatmáriaknak és több rendezvényt is nívósabbá tett produkcióival.

A február 14-én, 18 órától megrendezésre kerülő gálaest is a hagyományőrzés jegyében telik, hiszen a világ egyik legrégibb ünnepének, a farsang szokásait igyekeznek feleleveníteni az egyesület tagjai, valamint Bálint-napi műsorra is sor kerül.

A dal, a vers és a tánc, az ami a közelgő rendezvényt különlegesé és egyben egyedivé teszi. A gálaest keretében többek között fellép az egyesület kórusa, a „Bartók Béla" Népi Zenekar, a nemrégiben alakult citerazenekar, valamint a meghívott előadók műsorát élvezheti a közönség.

"Blatniczki Dóra, több országos mesemondó verseny díjazottja népmesével áll színpadra, az „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum zongoratanárai - Corina Savian és Balaskó Balázs - pedig Bartók Béla két román táncát adják elő. Szatmári Elemér és Székely Judit énekekkel lép fel a népi zenekar kíséretében, valamint óvodás csoportok előadására is sor kerül" - tudtuk meg Bertók Bélától, az egyesület elnökétől.

A rendezvényre a belépés díjtalan. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: