2010-08-03 15:20:54• hírek • Szatmar.ro

Látszólagos leépítések

Elkészült Szatmárnémeti önkormányzatának és annak alárendeltségébe tartozó intézmények organigrammája.

Az intézmények strukturális felépítésének leírását tartalmazó dokumentumokat Bukarestbe küldték a Köztisztviselők Országos Hatóságához jóváhagyás végett. A kormány által eszközölt új organigramma elkészítése Románia legtöbb önkormányzatánál leépítésekkel jár, tudtuk meg Ilyés Gyulától, Szatmárnémeti polgármesterétől.

A megyeközpont strukturális felépítését tartalmazó iratokat hétfőn küldték el a fővárosba, az említett hatósághoz és ennek jóváhagyása valószínűleg jövőhéten történik meg, mivel a törvény által előírt határidő augusztus 15-16-a, tudtuk meg Ilyéstől.

Szatmárnémeti tanácsa a 12-ei ülésén fogja elfogadni ezt, amely, mint megtudtuk nem tartalmaz látványos leépítéseket.
Szatmárnémeti önkormányzatában az előírtakhoz képest jóval kevesebben dolgoznak, így csupán néhány be nem töltött állást építettek le, ennek köszönhetően pedig átvehették az eddig megyei tanácshoz tartozó filharmóniát és városi színházat.

Ilyés kifejtette, nem a megszorítások ellen van, hiszen országos szinten több olyan önkormányzat is működik, amely indokolatlanul sok alkalmazottal bír, azonban elítéli az esztelen, rögtönzött törvényhozásokat. Elmondása szerint két hét állt a rendelkezésre a hozzávetőleg másfél-két évtized alatt kiépített struktúra megváltoztatására, amely rengeteg negatív vonzattal járhat.

A Bukarestből hozott döntések ugyanis nem veszik figyelembe a vidéki önkormányzatok sajátosságait. Több településen például a zöldövezetek gondozása, a szemételszállítás az önkormányzathoz tartozik. Ezekben a helységekben minden bizonnyal leépítésekre lehet majd számítani, mivel alkalmazottaik száma meghaladja azt a határt, amelyet a kormány szabott meg lakosság arányát figyelembe véve.

Mivel Szatmárnémetiben a megengedett létszám alatt dolgoznak az önkormányzat kötelékében, a polgármester reményét fejezte ki aziránt, hogy januárban betölthessenek olyan jelenleg üresen álló munkahelyeket, amelyekre a város jól működése érdekében igén nagy szükség lenne.


Szatmárnémetiben nem építenek le
Szatmárnémeti önkormányzatában nem építenek le


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: