2022-06-01 08:21:59• hírek • Refszatmar.eu

Az ajtó nyitva – Bizonyságtevő konfirmandusok Szigetlankán

Tizenhárom áldott ifjú konfirmált Szatmár-Szigetlanka református templomában, személyes bizonyságtételt is mondva. Hat lány és hét fiú tett bizonyságot hitéről, izgulva, de egyedi élményt megélve.

A bátoritó Ige a Jelenések könyve 3. részének 8. verse alapján szólt: „Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be, mert bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én igémet, és nem tagadtad meg az én nevemet.” Rácz Ervin lelkipásztor igehirdetésében elmondta, hogy Jézus maga a nyitott ajtó, üdvösségünk egyetlen lehetősége. Merre nyílik ez az ajtó? Kintről befelé, azaz biztonságot, menedéket ad. Bentről kifelé, azaz általa egy egyre táguló horizont tárul elénk. Nem ballagás tehát a konfirmáció, hanem egy végtelenül bővülő út kezdete. Ez az ajtó akkor is nyitva van, ha más ajtó is elénk tárul. Nem versenyezni akar, de lehetőségként ott van. Ez az ajtó akkor is nyitva van, ha más ajtó bezárul: kudarcok és elutasítások csapják ránk az ajtót, megpróbáltatások szorítanak be, de akkor is, ha egy műtő ajtaja, vagy éppen a koporsó ajtaja zárul be, ez az ajtó akkor is nyitva van, vigaszt és reményt ad. Annak, hogy nyitott legyen az ajtó, az Ige szerint, három feltétele is van: kevés erő, Ige megtartása és hitvallás.



Az igehirdetést követően Törő Nikolett gyakornoklelkész szólt a gyülekezethez és külön a konfisokhoz, majd öt körben kaptak szót az ifjak, közben pedig énekeltek is együtt. Első körben a kiskáté alapján szóltak a kérdések és az ügyes válaszok. Második körben a Heidelbergi Káté alapján hangzottak kérdések és feleletek. Harmadik körben bibliai aranymondásokat mondtak el. Negyedik körben énekeltek külön. Ötödik körben pedig, újdonságként, saját gondolatokat, személyes bizonyságokat mondtak el a konfirmandusok: Istenről, hitről, a konfirmációra való felkészülésről. Öröm volt hallgatni az őszinte szavakat.

Az istentisztelet végén Csorvási Béla mint főgondnok és Vaida Zsanett mint ifjúsági elnök fogadta a bizonyságtévők seregét, biztatva őket arra, hogy ezután is helyük van a gyülekezeti életben: az ajtó nyitva. Papp Krisztina kántornő áldást énekelt, majd a nemzeti imádsággal ért véget az áldott alkalom. Konfirmáltak névsora: Ferenczi Iringó, Kabos Réka, Keresztesi Sophia-Kleopátra, Pató Rebeka Niké, Stan Victoria, Szilágyi-Bartha Gyopár. Balogh Benjámin, Bécsi Dávid, Jeney Norbert István, Lázár Dániel, Mudella Ferenc István, Nagy Kandó Bálint és Rácz Máté.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: