2019-07-19 10:01:41• hírek • Közlemény

Látogatóba jöttek a Van Esély Közhasznú Egyesülettől a Rákóczi Kulturális Egyesülethez

Van Esély Közhasznú Egyesület látogatásról közzétett képei
Van Esély Közhasznú Egyesület látogatásról közzétett képei

A Van Esély Közhasznú Egyesület látogatást tett megyénkben azért, hogy személyesen találkozzanak az együttműködő felek, s szó essék az elkövetkező közösen szervezett eseményeikről. Házigazdaként a mikolai Rákóczi Kulturális Egyesület fogadta a küldöttséget.

"Eredményes és sikeres volt a kisvárdai kulturális delegáció látogatása a romániai Szatmárnémetiben és Mikolán, amelyre harmadik hetében került sor. 

 

A Van Esély Közhasznú Egyesület és a határon innen és túli kulturális, illetve oktatási intézmények, a kisvárdai és a Szatmár megyei kulturális szakemberek, népművelők közel 10 éve tartják egymással a munkakapcsolatot. 

 

 

Szatmárnémeti volt az első állomás, ahol a delegáció megbeszélte a közös, szervezési munkával kapcsolatos jövőbeni teendőket és együttműködési formákat a Márton-napi, kisvárdai kulturális rendezvényekre. Ezt követően vendéglátás, valamint az "Avram Iancu" és a "Ion Creanga" iskolák megtekintése következett. 

 

Szatmárnémeti után Mikolára utazott a delegáció, hogy az ottani művészeti csoportokkal megbeszéljék a közös tennivalókat és aláírják az együttműködési megállapodásokat az augusztusi és a novemberi kisvárdai kulturális rendezvényekre. 

 

 

Vendéglátónk, Dr. Barabás Katalin /Kati Néni/ volt, aki a Rákóczi Kulturális Egyesület alapító tagja és elnöke. A találkozó lehetőséget biztosított a mikolai és a fényeslitkei községi polgármestereknek önkormányzataik közötti együttműködési megállapodások kezdeményezésére, folytatására is. A hivatalos tárgyalásokat szívélyes, baráti légkörű megbeszélések követték.

 

A kisvárdai és a helyi kulturális delegáció tagjait bőséges vendéglátásban részesítették a helyiek. Emlékezetes esemény részesei lehettünk ezen a napon is."

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: