2015-01-31 18:03:21• hírek • Aggteleki István

Látogatható Péterfi Ágnes kiállítása

Zsúfolásig megtelt az elegáns Art Caffé kávézó péntek este, amikor is sor került a GrapH-I-T0ne kiállítás sorozat idei első megnyitójára a Nomanid Productions szervezésében.

Immár második alkalommal találkozhatunk Péterfi Ágnes munkáival, ugyanis az ifjú szatmári alkotó három esztendővel ezelőtt, az akkor Bi0-GrapH néven futó sorozatban mutatkozott be először, akkor is festményekkel.

Szilágyi Ottó, a Nomanid Productions vezetője röviden ismertette az egybegyűltekkel a kiállítás sorozat koncepcióját, mely szerint fontos és jó új alkotókat bemutatni, de ugyanakkor helyet kapnak azok a művészek is, akik az előző sorozatban mutatkoztak be, hiszen az azóta eltelt időben születtek új művek, melyeket érdemes és meg kell osztani a közönséggel, így nyomonkövetve egy alkotó fejlődését, érését.

Révész Csaba, az Aurel Popp Művészeti Líceum szobrászat szakos tanára is visszatérő vendége ezeknek a kiállítás sorozatoknak, hiszen nem ez volt az első alkalom, hogy egy kiállítónak a munkásságát méltatta, ráadásul Péterfi Ágnesnek az osztályfőnöke is volt a líceumban, így figyelhette diákja fejlődését. A roppant közvetlen tanár úr örömét fejezte ki, hogy szeretett városunkban ilyen megmozdulások vannak, dicsérvén és megköszönvén a szervezők munkáját, hiszen nagy szükség van minél több találkozásra a művészettel, kultúrával, hogy ebben a felfordult világban valami pozitív, erősítő impulzussal gazdagodjunk. Bemutatta továbbá a Péterfi által is kedvelt és használt képzőművészeti irányzatot, a pop-artot, beszélt annak gyökereiről, népszerűségéről (maga a szó is a "popular", vagyis a népszerű rövidítése szerk.), és örömmel nyugtázta, hogy Ágnes ezt a kifejezési módot használja és szereti, mert szerinte kicsit sötétek voltak a líceumbéli alkotásai.

Péterfi Ágnes mesélt az Erasmusos ösztöndíjjal Olaszországban, Bariban megélt érzéseiről, tapasztalatairól, amelyek rendkívüljó hatással voltak rá, így születhettek meg az aktuális kiállítás festményei. Mint mondta, olyannyira otthon érezte magát abban a világban, kultúrában, hogy elhatározta, ott szeretne ezentúl élni és alkotni, így hát mihamarabb vissza is tér oda.

A megnyitót követően a szatmárnémeti TranSKlouD együttes tette kerekké az estet, a különleges, ezen a vidéken ritka stílusú zenéjével.

A kiállítás Február 19-ig látogatható az Art Cafféban, a Filharmóniával szemben.

A fotógaléria megtekintéséhez kérjük tekerjen lennebb!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: