2010-06-11 19:06:16• hírek • Póti Orsolya

Látogatható Makkai József kiállítása

A második kiállításmegnyitóra került sor a héten: a Magyarországon élő festőművész, Makkai József kiállítását nyitották meg a Szatmár Megyei Tanács Galériában.

A festészet kedvelők péntektől egy újabb kiállítást látogathatnak.  A Szatmár Megyei Tanács Galériájában délután 15 óra előtt kevéssel Makkai József festőművész kiállításának megnyitója vette kezdetét, melyen többek között részt vett a Szatmári Alkotóház Egyesületének több tagja, valamint Felician Pop igazgató.

A megnyitón beszédet mondott Gergely Csaba az egyesület elnöke, aki a közönségnek röviden bemutatta a művészt és munkáit, valamint Felician Pop, aki kifejtette, hogy mennyire jó, hogy külföldön élő művészek is tagja az egyesületnek, és hogy az ő műveiket is megcsodálhatjuk városunkban.


Megnyílt Makkai József kiállítása
Megnyílt Makkai József kiállítása


A fogarasi születésű Makkai József 1989-ben telepedett át Magyarországra, ahol meghívókat, tervezett grafikákat készített, rendszeresen részt vett alkotótáborokban. Festményei a világban sok helyen díszítik lakások, intézmények falait pl. Anglia, Ausztria, USA, Amerika, Németország stb. Egykor Makkai József a marosvásárhelyi képzőművészeti Líceumban a művészet összes ágában fejleszthette tudását. Először krétával, temperával majd olajjal és akrillal festett. Témái között az az erdélyi emberek, tájak, az alföldi rónák éppúgy megtalálhatók, mint az állatok szeretetét tükröző lovasfestmények.

Turai G. Kamil esztéta a következőket írta a művészről: „Makkai József bensőséges lélek, megszokta a csapásokat, vesztéseket s újrakezdéseket. A hazai hangulat igézetében, a honvágy csendes szelídségében és áhítatában fest. Két nagymester- a nagybányai Szolnayék mellett - láthatóan erősen hatott színformaképzésére Aba Novák pengeéles- villanásos auravilága és zsögödi Nagy Imre plasztikus hegyi perspektívája."

A megnyitót most Astor Piazolla, Bach és más kalsszikus darabok tették még hangulatosabbá Varga Zsuzsanna, Axel Cristian és Cserey Csaba előadásában. Az érdeklődők kiállítást július 7-ig látogathatják.


A megnyitót most kalsszikus darabok tették hangulatosabbá
A megnyitót most kalsszikus darabok tették hangulatosabbá


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: