2011-04-21 15:34:55• hírek • Szatmár.ro

Látogatható Gál Éva Emese kiállítása

Újabb képzőművészeti kiállítást szervezett a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, valamint a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete. Ezúttal Gál Éva Emese tárlatát tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

Gál Éva Emese grafikus, festőművész és költőnő kiállításának megnyitójára került sor április 21-én a Megyei Múzeum Galériájában. A rendezvényt Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg, ezt követően beszédet mondott Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, Deac Mircea, a Művészeti Iskola igazgatója, valamint Muzsnay Árpád, az EMKE elnöke. A művésznőt Kereskényi Sándor irodalomtörténész méltatta, aki a képzőművészeti tevékenységek mellett, Gál írói munkásságára is kitért.

Gál Éva Emese 1955-ben született Szatmárnémetiben, tanulmányait az "Aurel Popp" Művészeti Líceumban végezte Szodoray Parádi Hajnalka tanárnő irányítása alatt. 1980-ban befejezi tanulmányait a "Ion Andreescu" Művészeti Akadémián, ezt követően pedig  rajzot tanít Gyergyóújfaluban.

Erdélyi tájakat ábrázoló linómetszetei megjelennek a Romániai Magyar Szóban. 1992-ben elnyeri a Magyarok a Magyarokért Alapítvány fődíját. Tagja lesz a fehérgyarmati Hármashatár Irodalmi Egyesületnek, a Romániai Írók Egyesületének, valamint a Magyar Írók Egyesületének is. 1982-től több verseskötete is megjelent. Egyéni kiállításai  voltak Kolozsváron, Csíkszeredán, Gyergyóban, valamint Salzburgban, Fehérgyarmaton és Nyíregyházán is.

A kiállításmegnyitó keretében Kulcsár Edit felolvasta a művésznő egyik versét, gitárszólót Oláh Krisztián, a Művészeti Iskola diákja adott elő, vidámabb dalokkal pedig  Vékony József, Bokor Levente és Cserey Csaba szórakoztatta a közönséget.



Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: