2019-11-07 09:11:52• hírek • Szatmár.ro

Látogatást tettek a Reménység Központban

A szatmárnémeti Reménység Nappali Idősközpontba látogatott el a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egy diákcsapata, erről számoltak be Kaszta Brigitta és Kulcsár Kriszta XI. F osztályos diákok.

Három héttel ezelőtt döntöttük el, hogy az iskola másképp hetének valamelyik napján meglátogatjuk a szatmárnémeti Reménység Nappali Idősközpontot (Hoffnungszentrum). A látogatást október 30-ra, a múlt szerdára időzítettük, kísérőnk pedig a német tanárunk, Császár Adalbert volt.
 

Izgatottan vártuk ezt a programot, amelyet megelőzött egy felkészítő óra, ahol elsajátítottuk a témával kapcsolatos szavakat németül, ugyanis az idősek napközi otthona németül lett bemutatva. Majd az oda vezető utat gyalog, jó hangulatban tettük meg.



Megérkezésünk után Hauler Magdaléna, az intézmény gondnoka fogadott minket meleg teával, majd egy német nyelvű előadás során megismerkedtünk a központottal, az ottani programokkal, rendszeres tevékenységeikkel, illetve azokkal az ünnepségekkel és kirándulásokkal, amelyeken mostanában részt vettek, az oda járó nyugdíjasok.
 

Miközben körbevezettek minket az épületben, megtekinthettük azokat a kellékeket, amelyek segítségével a tagok színesebben, viccesen és játékosan ünnepelhetik meg a farsangot, a születésnapokat, évfordulókat és ünnepnapokat. A tagok számára fontos a hagyományok megőrzése, ennek érdekében programokat szerveznek, ilyen például a májusfa díszítése is.
 

Az idelátogatók együtt játszanak, amihez mi is csatlakozhattunk. A játék közben megismerhettük az ott tartózkodók és családjaik életét.
 

Mindenki jól érezte magát ezen a tevékenységen, reméljük, hogy újra ellátogathatunk még erre a helyre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: