2020-01-31 13:08:00• hírek • Bajnai Botond

Látogatási korlátozás lép érvénybe a megyei kórházban

Mivel egyre több embert érnek utol a légzőszervi megbetegedések, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége úgy döntött, korlátozásokat vezetnek be a látogatási időre vonatkozóan.

Február 3-tól, azaz hétfőtől kezdődően a hétköznapi látogatási időt 15.00 órától 18.00 óráig szabják meg, míg a hétvégi, közel egész napos látogatási periódust 13.00 órától 16.00 óráig terjedő időszakra korlátozzák, egy-egy beteghez pedig egyszerre legfeljebb 1-2 látogató érkezhet, maximum 15 percre.

Ami az intenzív, az újszülött-, és a gyerekosztályt, valamint a szülészetet illeti, a látogatás teljes mértékben tilos lesz hétfőtől, míg a fertőző osztályon fekvőket 14.00 és 16.00 órák között lehet majd látogatni.

Ezzel párhuzamosan a kórház több intelmet is megfogalmazott a látogatók számára, melyeket szem előtt tartva csökkenthetjük a megbetegedés esélyét.

Mint írják, köhögés vagy tüsszentés közben mindenképp tegyünk szánk elé egy zsebkendőt, kezünket pedig igyekezzünk többször is megmosni, a tenyérre jutó bacilusok környezetünkre is veszélyt jelentenek. A kórházi látogatást, ha lehet, halasszuk el, de ha mégis mindenképp be szeretnénk menni a kórházba, viseljünk maszkot, amíg a kórtetemben tartózkodunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: