2013-09-12 15:12:58• hírek • Szatmár.ro

Látogatás a Szent Jakab Idősnapköziben

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Reménység Központjából 20 idős ellátogatott a Szent Jakab Idősnapközibe, hogy közelebbről is megismerkedjenek az ott nyújtott szolgáltatásokkal.

A Caritas által biztosított idősgondozási program keretén belül ugyanis a Szt. Jakab a következő lépcsőfok, ahová a gondozást igénylő idősek fordulhatnak.

Kincses Angéla, a Napközi vezetője bemutatta az intézményt és az ott nyújtott szolgáltatásokat, a jelenleg ott ellátott idősek pedig beszámoltak társaiknak a tapasztalataikról, meséltek arról, hogy mit jelent számukra az a gondoskodás amit ott nap mint nap kapnak. A látogatóknak lehetősége nyílott belekóstolni a napi tevékenységek sorába is, amellyel a szakemberek igyekeznek szinten tartani az idősek egészségi állapotát. A Szent Jakab Idősnapközibe krónikus beteg idősek járnak akiket már nem lehet felügyelet nélkül, magukra hagyni.

A mai látogatás annak a programsorozatnak a része, amely által a napközi idősei felkészülnek a Nemzetközi Idősek Napjára. Jövő héten egy fodrász és egy manikűrös kényezteti majd a hölgyeket és urakat, aztán sor kerül majd egy „Ki-mit-tud?" vetélkedőre az idősek és a Gyöngy Ház Foglalkozás Terápiás Központba járó sérült fiatalok között. A program október 1-én egy közös ünnepléssel zárul majd a város egyik éttermében.

Látogatás a Szent Jakab Idősnapköziben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: