2011-03-02 10:29:46• hírek • Szatmár.ro

Látogass a családias Liechtensteibe!

Egy ausztriai vagy svájci kirándulás alkalmával érdemes egy kis kitérőt tenni, és ellátogatni Nyugat-Európa egyik csodálatos törpeállamába, Liechtensteinbe. A parányi hercegség rengeteg természeti szépséget ölel magába.

Az Alpok csúcsai között egy apró ország fekszik, Liechtenstein. A nagy múltú hercegség 1719-ben az egykori Schellenberg-birtok és Vaduz megye összeolvadásával jött létre, s ez az elkülönülés ma is meghatározza az ország életét. Az állam 36.000 főnyi lakossága hihetetlen békességben, jómódban él. A lakosság nagy része Svájcba jár át dolgozni, és ott is vásárolnak be, hiszen Svájc, bármilyen drága a többi nyugat-európai országokhoz képest, Liechtenstein áraihoz viszonyítva sokkal olcsóbb.

A kis országban a turistáknak elsősorban az tűnik fel, hogy mennyire fontos az itt élők életében a család, hiszen többnyire olyan programokat szerveznek, amelyeken egy-egy család apraja nagyja jól érezheti magát. Kiállítások, amatőr színházi produkciók, mellett mindig megtalálhatók a gyermekeknek rendezett színházi eladások, és rengeteg ötletes játszótér áll a kicsik rendelkezésére.

A családi programokon kívül számtalan történelmi látnivaló, és rengeteg természeti szépség csalogatja a turistákat. Legtöbben Vaduzt, az ország fővárosaként emlegetik, ez azonban helytelen, ugyanis a helyiség soha nem kapta meg a városi jogokat, ezért úgymond főtelepülés.

Vaduz mesebeli környezetben fekszik: nem messze a Rajna hömpölyög, a település régi házai fölött pedig a Ratikon hegység - a Grauspitz csús - magasodik. A turisták elsősorban a hercegi rezidenciában, az 1300 körül épült Vaduz kastélyban gyönyörködnek, és felkeresik a Postamúzeumot is, ugyanis Liechtenstein híres a bélyegkiadásáról.

A városnéző programok mellett életre szóló élményt jelent, ha túracipőt húznak, és megmásszák a környék magas csúcsait, és onnan gyönyörködnek a panorámában.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: