2011-10-05 14:06:48• hírek • Szatmár.ro

Látogass Mazuriába, az „ezer tó országába"!

A természetimádók körében méltán kedvelt a Mazuri-tóvidék, Lengyelország legkiterjedtebb tórendszere. Gyönyörű fenyő-, tölgy és nyírerdőivel borított vidékén, olyan állatfajokkal találkozhatunk, mint a hiúz, a farkas, a hód, a szarvas, a vaddisznó, vagy a madarak közül a hattyú, a kormorán vagy a szürke gém. A túrázás, a kerékpározás szerelmesei mellett, a kenusok és a vitorlások is feledhetetlen élménnyel gazdagodhatnak.

Ha szereted a változatosságot, és természetbarát vagy, akkor ide mindenképpen érdemes ellátogatnod, hiszen a térség kivételesen gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik, és több természetvédelmi területre oszlik. Az ország óriási vízfelületét összességében negyvenöt tó, tizenkét csatorna és nyolc folyó alkotja, mely a vitorlásokat és a kenusokat éppúgy vonzza, mint a hegymászókat, a túrázás, a kerékpározás szerelmeseit és a horgászokat.

Itt terül el az augustowi erdő, amely az egyik legnagyobb területű egész Lengyelországban, emellett számos ritka és védett fajnak ad otthont - többek között az európai bölénynek vagy épp jávorszarvasoknak, farkasoknak és hódoknak.

Augustow alkalmas kiindulópont lehet a turisták számára. A térségben elszórtan több más kisvárost is találsz. Ha nem vonz a vitorlázás, akkor a tavakat kényelmesen beutazhatod a kikötőhelyekről induló kirándulóhajók valamelyikével, vagy a százötven éve épült Elblag-csatornán is tehetsz egy utat.

Mazuria legvonzóbb városkája Mikolajki, egy földnyelven húzódik, történelmi épületei a 18. és a 19. századról mesélnek. Innen Ruciane Nida felé hajózva érdemes megállni Kadizlowo a vadasparkjában, ahol az állatkert mellett egy gyönyörűen helyreállított, a térség építkezésének hagyományait őrző tájházat is meglátogathatsz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: