2011-02-02 11:37:45• hírek • Póti Orsolya

Látogass Európa legnagyobb törpeállamába!

Aki Andorrát választja úti célul télen és nyáron egyaránt megtalálja a neki legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget, miközben egy érdekes kultúrát is megismerhet. A hideg évszakban a jó minőségű sípályák, nyáron pedig a számos látnivaló vonzza a turistákat.

A városunktól kb. 2.300 kilométerre fekvő Andorra a Pireneusok hegycsúcsai között helyezkedik el, Franciaország és Spanyolország által körbevéve. Európa legnagyobb törpeállama, azaz Vatikán, Monaco, San Marino, Malta és Lichtenstein után kontinensünk ötödik legkisebb országa. Területe 468 négyzetkilométer, tehát kisebb mint Budapest.

Andorrába utazni autóval a legkényelmesebb, de ha a repülőzést választanák, akkor a szomszédos országok egyik városában kell leszállniuk, és onnan vonattal, vagy busszal közelíthetik meg a hercegséget, mivel nincs reptere.

A Pireneusok völgyében elszigetelt országban a turizmus adottságai rendkívül kedvezőek. Főként bevásárlóturizmusa jelentős, ugyanis itt jóval olcsóbban beszerezhetünk elektronikai cikkeket, dohányárut és élelmiszert is. Télen a turistákat a nem túl zsúfolt és jó minőségű sípályák vonzzák, nyáron pedig az apró városkák látnivalói, épült templomok, hidak és múzeumok csábítják a kirándulókat. Az időjárás hegyvidéki jellegű; a telek hidegek, a nyarak enyhék, azonban a szintkülönbségek miatt eltérések észlelhetők.

Encamp Andorra harmadik legnépesebb települése a főváros és Les Escaldes után. A településről környező hegycsúcsokra telekabin visz fel, ahonnan csodálatos látvány tárul a turista elé. Gyönyörű hely, nagy meglepetést okoz az odautazóknak az épületek és utcák közötti szintes megoldás. A kis ország bármely településében mindenki kedvező szórakozási lehetőségre lel, úgy hogy közben egy olyan érdekes kultúrával ismerkedhet meg, melyre jelentős hatással van a katalán műveltség.



Le Bons - Andorra egyik települése
Le Bons - Andorra egyik települése


Igen jelentős az államban a bevásárlóturizmus
Igen jelentős az államban a bevásárlóturizmus


Jó minőségű, ám nem zsúfolt sípálya várja a téli sportok szerelemeseit
Jó minőségű, ám nem zsúfolt sípálya várja a téli sportok szerelemeseit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: