2018-08-16 08:28:52• hírek • Közlemény

Látható láthatatlan – Elkezdődött a Válts irányt IKE Fesztivál

Megkezdődött a negyedik alkalommal megszervezendő Válts Irányt IKE Fesztivál. Idén a több mint ezer ifjút megmozgató eseménynek a gazdag történelmi jelentőségi Alma Mater, azaz a Nagyenyedi Bethen Gábor Kollégium ad otthont.

Egy nagy busznyi csapat indult útnak Szatmárnémetiből a református ifjúsági találkozóra, melyet IKE szervez, és mindkét romániai református egyházkerület támogat. Túlnyomó részt az Erdélyi Református Egyházkerület ifjai vannak jelen az alkalmon, de királyhágómellékiek közül a SZIKE (szatmári ifjak mintegy ötvenen) mellett a bihariak (KRISZBI) is szép számmal érkeztek és a szilágysági gyülekezetek is szerveztek utat.


Kedden koraeste a Fundamentum nevű együttes dicsőítésvezetése mellett elkezdődött a szombatig tartó eseménysorozat. Bartos Károly erdélyi ifjúsági előadó hirdetett Igét: „Az Úr azonban azt mondta Sámuelnek: Ne nézd külsejét, se termetes növését, mert én megvetettem őt. Mert az Úr nem azt nézi, amit az ember. Mert az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” (1 Sám 16,7) Ne csak a láthatókat, hanem a láthatatlanokat is vegyük figyelembe, erről szól a fesztiválon több program is, amiből az igehirdetésben kidomborult az, hogy merjünk belelátni egymásba építő dolgokat, és merjünk támaszkodni a láthatatlanokra. A megnyitó köszöntött még többek között Kató Béla az Erdélyi Református Egyházkerült püspöke is.


Rengeteg érdekes program vár a fiatalokra, előadások, foglalkozások, színesebbnél színesebb programok mellett ezen a héten fellép a Parno Graszt, Szabó Balázs Bandája, Csiszér László, Ében és Sófár. Szombaton úrvacsorai közösséggel ér véget a fesztivál.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: