2008-08-01 15:15:28• hírek • Szatmar.ro

Elkezdték a radarok kihelyezését

 A Szatmár Megyei Rendőrség elkezdte az állóradarok kihelyezését a 19 A és a DN 19 jelzésű megyei főutakon.

Az elmúlt években a 9A és a DN 19 jelzésű megyei főutakon számos baleset történt, ennek megfékezése érdekében állóradarokkal próbálják betartatni a megengedett sebességet.

Az augusztusi hónap folyamán a 9A és a DN 19-es főutakon szám szerint 13 állóradart helyeznek ki. A Gombáspuszta belterületén már találkozhatunk a sebességmérő készülékkel, de azt csak néhány órára tették fel tesztelni, most csak az álványa látható az út szélén. Pár napon belül a helyi önkormányzatokkal egyeztetve Paulean és Szopor területén is kijelölnek egy megfelelő helyet a sebességmérő készülékek részére.

Rodica Slatean, a Szatmár Megyei Rendőrség szóvivője a Szatmár.ro-nak elmondta, még nincsenek pontos információk arról, mikortól kezdenek funkcionálni a sebességmérő készülékek. Mint mondta, elsőként felállítják az összes radart, majd egyszerre kezdik azokat működtetni.

Az állóradarok várhatóan csökkentik majd a gyorshajtók, és ezzel egyetemben a balesetek számát is, hiszen az országos tapasztalatok azt bizonyítják, jócskán kedvét szegi a száguldozó sofőröknek a milliós büntetésről értesítő számlalevél.

 

 

P.A.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: