2020-04-26 08:02:59• hírek • Agerpres

Ludovic Orban miniszterelnök fogadta az olaszországi segítőmisszióból hazatérő romániai egészségügyi dolgozókat

Az otopeni-i 90-es légi bázison fogadta szombaton Ludovic Orban miniszterelnök az olaszországi segítőmisszióból hazatérő romániai önkéntes csapatot.

'Ragaszkodtam hozzá, hogy itt legyek ma, amikor hazatér az országba ez az orvosokból, asszisztensekből, tűzoltókból álló fantasztikus csapat, akik 17 napon át önkéntes munkát végeztek Olaszországban, szolidaritásból segítettek az olaszországi orvosoknak és pácienseknek a COVID-19 ellen folytatott küzdelemben. Szeretném kifejezni irántuk érzett tiszteletemet, elismerésemet és hálás köszönetemet azért, hogy nagyon jó benyomást keltettek Romániáról, nemcsak Olaszországban, hanem európai szinten is' - mondta a kormányfő.

Orban ugyanakkor Ferenc pápának is köszönetet mondott, aki lélegeztetőgépeket és más egészségügyi egészközöket adományozott Romániának. Ferenc pápa öt lélegeztetőgépet, kétszáz védőruhát, 900 FFP2-es maszkot és 5000 szájmaszkot adományozott a romániai koronavírusos betegek ápolására - tájékoztatott a védelmi minisztérium.

Az Olaszországból hazatérő szakértői csapat fogadásán részt vett Marco Giungi olasz nagykövet is, aki szintén háláját fejezte ki a hazájának nyújtott segítségért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: