2010-12-13 12:36:23• hírek • Szatmar.ro

Adakozó szívűek hete Szatmárnémetiben

A szeretet ünnepe közeledtével többen éreznek késztetést arra, hogy tegyenek azért, hogy ne csak a saját karácsonyuk legyen szép, hanem azoké is, akik nem engedhetik meg maguknak az ünnepi kosztot, akik számára nem jut ajándékra. Ezen a héten Szatmárnémetiben a „Nagylelkűség hete" zajlik.

Ebben az időszakban az emberek hajlamosabbak fokozottabb odafigyelést tanúsítani azon személyek iránt, akik nehezebb körülmények között élnek. Szatmárnémetiben hétfőtől kezdődően 17-ig tartják a „Nagylelkűség hetét".

A Nemzeti Közösségi Cselekvési Stratégia önkéntesei olyan gyerekeknek nyújtanak segítséget, akik árvaházakban, család alapú gondozásban, vagy éppen szegény anyagi helyzetben élnek. A kicsiken kívül a szociális központokban lakó idősekre is kiterjed a szervezet figyelme, akciójukkal az ők ünnepüket is szeretnék szebbé tenni.

Pénzadományokkal, játékokkal, élelmiszerrel, ruházattal látják el a rászorulókat, és művészeti programot rendeznek nekik, ahol karácsonyi díszeket készíthetnek. Az önkéntesek feldíszítik azokat az intézményeket, ahonnan ezek a gyerekek és idősek jönnek, hogy ezzel is karácsonyi, vidám hangulatot varázsoljanak életükbe.

A jótékonysági hét megszervezését a Megyei Tanfelügyelőség kezdeményezte közösen a Szatmár Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközponttal. A rendezvény záró momentuma a Nemzeti Közösségi Cselekvési Stratégia önkénteseinek gálája lesz, amelyet a Mihai Eminescu iskola dísztermében tartanak majd pénteken 16 órától.

A gála megszervezését a Szatmár Megye Tanácsa is támogatta, ahol többek között díjazni is fogják a legelszántabb önkénteseket is. Ezek a fiatalok nemcsak az ünnepek közeledtével hajtanak végre jótékonysági cselekedeteket, hanem egész év folyamán. Kiválasztják az év önkéntesét, az év önkéntes csapatát, illetve a legjobbat azon személyek közül, akik a fiatalok munkáját koordinálták.


A nehéz körülmények között élőkről sem feledkeznek el karácsonykor.
A nehéz körülmények között élőkről sem feledkeznek el karácsonykor.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: