2010-09-20 11:03:24• hírek • Kocsis Zoltán

Lassan kieső helyen a címvédő

Odahaza elszórta előnyét a CFR és a Dinamo, lépéselőnybe kerülhet a Steaua.

A román labdarúgó élvonal, a Liga1 nyolcadik fordulójában tovább folytatódott a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR szabadesése: a vasutasok az utolsó négy bajnokijukon már a harmadik vereségüket szenvedték el, ezúttal az újonc Marosvásárhely bizonyult jobbnak. Hasonló körülmények között veszített a Dinamo is: bár vezetett, két gyors góllal mégis fordított a Vaslui.

A forduló az oltyán fővárosban egy rangadóval kezdődött, a Craiova vendége a szezont remekül kezdő Rapid volt. A két csapat egy harcos, jó iramú, de helyzetekben szegényes első félidőt produkált, amelyben Spadacio szabadrúgása jelentette a legnagyobb veszélyt az eredményjelző táblát kezelő személyzet nyugalmára. A szünet után, elsősorban a hazaiak jobb játékának, na meg Herea kiállításának köszönhetően megélénkült a találkozó. Emberelőnyüket öt perc alatt gólra váltották a hazaiak Wobay szabadrúgása következtében, egy könnyen megadott büntetővel azonban Constantin tíz perccel később kiegyenlített. Az utolsó húsz percben a hazaiak rohamoztak, ám sorrendben Dilevski, Wobay, Costea és Gargorov sem tudott betalálni Bornescu kapujába.

Az eddig egyedüliként veretlen Temesvár remek sorozatát szerette volna folytatni a Sportul ellen, ám ez már negyed óra elteltével veszélybe került, amikor Patriche egy szöglet után a hálóba bólintott. A vendégek előnye negyed órát tartott, ekkor Scutaru szintén fejjel kiegyenlített. A második félidőben a hazaiak egyik rohamot a másik után vezették, de Magera és Zicu kedvező pozícióból is célt tévesztett. Nem úgy Scutaru, aki egy szöglet után megszerezte önmaga és csapata második találatát. A hajrában a lilák bebiztosíthatták volna győzelmüket, de Axente emelése a felső lécen csattant.

Bizakodva várta az újonc Marosvásárhely elleni bajnokit a bajnoki címvédő CFR: bár a kolozsváriak utóbbi három bajnokijukból kettőt is elveszítettek, a hétközi, Basel elleni győzelem bizakodásra adott okot. Főleg, hogy az új szakvezető, Sorin Cirtu a Bastos-Bud cserétől eltekintve ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint a Bajnokok Ligájában. Ennek megfelelően a hazaiak fölényben is játszottak, Alcantara a szünetig mesterhármasig juthatott volna, Hora előtt is adódott egy komoly lehetőség, míg a túloldalon csak Vasilache okozott némi zavart. A pihenő után Culio iratkozott fel a ziccereket kihagyók sorába, a 62. percben aztán Dica törte meg a jeget: Rada beadását látványos mozdulattal küldte a hálóba. A gól után azonban visszaköszönt a Mandorlini és Cirtu-betegség: bár Dica távoli lökete könnyen beakadhatott volna, a CFR már nem erőltette a támadásokat. Ezért viszont drága árat fizetett, hisz a Vásárhely három perc alatt két gólt lőtt Munteanu és Stere révén és hatalmas meglepetésre elvitte a három pontot Kolozsvárról, köszönhetően annak is, hogy az utolsó pillanatban Popete a gólvonalról mentett.


Rada ezúttal gólpasszt ünnepelhetett, de győzelmet nem fotó: cfr.1907.ro
Rada ezúttal gólpasszt ünnepelhetett, de győzelmet nem fotó: cfr1907.ro


Szinte megegyező forgatókönyv után maradt pont nélkül a Dinamo is, miután Ganea góljával megszerezte a vezetést, de a Vaslui Wesley gyors duplájával (az első gólja végül Bordeanu öngóljaként került be a jegyzőkönyvbe) fordítani tudott. A moldovaiak viszont, a Marosvásárhellyel ellentétben, végig veszélyesen játszottak, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A meccs az utolsó pillanatokban drámai fordulatokban is bővelkedett, hisz a 91. percben N'Doye egyenlítés helyett a felső kapufára vágott egy tizenegyest, majd két minutummal később a játékvezető már nem „mert" befújni egy újabb, jogosnak tűnő büntetőt a hazaiaknak.

A hétvégi eredmények legnagyobb haszonélvezője a Steaua lehet, amely, amennyiben hétfőn legyőzi az Astrát, visszaveheti az első pozíciót. Addigi is, nem kis meglepetésre, a Galac áll a tabella élén 16 ponttal, megelőzve a Rapidot (15) valamint az egyaránt 14 egységgel rendelkező Dinamo, Medgyes, Steaua, Temesvár hadtestet, míg a címvédő CFR a maga nyolc pontjával egy hellyel és egy egységgel kerüli el a kieső helyeket!
Eredmények:
Craiova - Rapid 1-1
gólok: Wobay (55.), illetve Constantin (64, 11-es)

Medgyes - Kolozsvári Universitatea 3-1
gólok: Eric (41.), Munteanu (70.), Kubala (93.), illetve Cvirik (76.)

Branesti - Pandurii 2-0
gólok: Marincau (55.), Simion (56.)

Galac - Urziceni 4-1
gólok: Viglianti (5., 70.), Giurgiu (60., 91.), illetve Todoran (23.)

Temesvár - Sportul Studentesc 2-1
gólok: Scutaru (30., 71.), Patriche (14.)

Kolozsvári CFR - Marosvásárhely 1-2
gólok: Dica (62.), illetve Munteanu (85.), Stere (85.)

Dinamo - Vaslui 1-2
gólok: Ganea (18.), illetve Bordeanu (33., öngól), Wesley (39.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: