2013-10-20 14:48:06• hírek • Kocsis Zoltán

Lassan itt a tél, szerződés még nincs

Az érvényben lévő törvénykezés szerint Romániában november elsejétől kötelező a téli abroncsok használata - az időpontig alig két hét van még. Ezzel együtt a megye készül az utak hótalanítására.

Az Utak és Hidak Regionális Igazgatóságának tájékoztatása szerint Bukarestben már lezajlott a szatmári megyei utak takarításáról szóló közbeszerzési licit, amelyet idén is ugyanaz a két cég nyert meg, mint tavaly: a Tehnic Asist és a Sageata Prod. Amint az azonban nálunk lenni szokott, természetesen ezúttal sem maradt fellebbezés nélkül a licit, ezért a megye vezetői még nem írhatták alá a szerződést.

Az viszont biztos, hogy a két cégnek összesen legkevesebb 26 hókotró és sószóró járművet kell tudni hadrendbe állítania tél tábornokkal szemben. Összesen 3085 tonna homokon és 700 tonna sót kell beszereznie a két cégnek. Néhány száz tonna megmaradt tavalyról, a többi beszerzése pedig folyamatban van.

A nagyobb hatékonyság érdekében Szatmár megye 745 kilométernyi megyei útjait négy térségre osztották: Szatmárnémeti, Szopor, Avas és Tasnád-Nagykároly környéke. Minden egyes telephelyen 500 tonna csúszásgátló anyagot kell felhalmozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: