2007-12-17 19:53:45• hírek • Szatmar.ro

Közvitán az új tanügyi törvénytervezet

 Hétfőn mutatták be az új törvénytervezetet a Bukaresti Központi Egyetemi Könyvtárban.

Az új tanügyi törvénytervezetet, amelynek már több pontján módosítottak, hétfőn mutatták be a Bukaresti Központi Egyetem Könyvtárában.

Főtanfelügyelők, egyetemi megbízottak, szakszervezeti alkalmazottak vettek részt a törvénytervezet pontjainak ismertetésén, akiknek lehetőségük nyílt, hogy javaslataiknak, hozzászólásaiknak hangot adjanak, vagy egyes pontok eltörlését kérelmezzék.

Az új törvénytervezet pontjai többek között azzal is foglalkoznak, hogy hány év legyen az óvoda, hány az általános iskola és, hogy bevezessék-e a nulladik évfolyamot, továbbá az átjárhatósági lehetőségekről, hogyan lehet egyik iskolából egy másikba átiratkozni, illetve hogyan lehet általános iskolából középiskolába menni.

- Nem egyszerű feladat egy ilyen reformot megvalósítani, hiszen az a tapasztalat, hogy a minisztérium által előterjesztett határozatot általában a Parlament nagyon lefaragja. Nekünk, mint uniós országnak arra kell törekednünk, hogy egyre jobban igazodjunk az európai normák felé. Ahhoz, hogy a mi diplomáinkat, képzési formáinkat Európa szerte elismerjék, mi is olyan képzési kritériumokkal kell rendelkezzünk. Szükség van arra, hogy az elméleti oktatás mellett a gyakorlati oktatás is nagy teret nyerjen. – magyarázta Kónya László főtanfelügyelő-helyettes .

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: