2013-08-30 17:44:08• hírek • Kocsis Zoltán

Lassan életveszélyes a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvar felőli homlokzata

A városi közgyűlés ülése után Dorel Coica polgármester és Radu Roca alpolgármester a  Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba látogatott, ahol az Albert Flóriánról szóló kiállítás mellett megtekintették az udvar felőli omladozó homlokzatot.

„Már nem csak a vakolat hullk, hanem a téglák is. Nemsokára kezdődik a tanév és ne adja Isten, hogy valamely tégla egy gyerekre essen. Sürgős lépésekre van szükség, ezért is invitáltuk meg a polgármester urakat", mondta a Szatmár.ro-nak Maskulik Csaba, a városi tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke, aki Butka Gergellyel egyetemben a látogatás kezdeményezője voltak.

Ideiglenes technikai megoldások vannak és nem is kerülnek sokba. Le kell verni a leválni készülő vakolatot, malterrel stabilizálni kell az instabil téglákat, szükség esetén hálóval kell bevonni a homlokzat veszélyes részét. A bonyodalmat azonban az épület tulajdonviszonya és annak státusa képezi. Az ingatlan ugyanis a katolikus egyház tulajdonát képezi, ráadásul műemlékstátusban van.

Értesüléseink szerint Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője már írásban fordult a polgármesteri hivatalhoz, akik állítólag felvették a kapcsolatot a katolikus egyházzal. Miközben azonban a felek egymással levelezgetnek, rohamosan közeledik a tanév kezdete. Ráadásul az utóbbi napok esős időjárása sem kedvez az épületrész állagának.

"Többször is írásban fordultam a polgármesteri hivatalhoz és felvettem a kapcsolatot a katolikus egyházzal is. Ők is tisztában vannak az épület helyzetével és keresik a megoldást. Arra van szükség, hogy a város vezetése és az épület tulajdonosai egyeztessenek egymással. Hétfőn újabb, fényképekkel dokumentált beadványt juttatok el a polgármestri hivatalhoz", nyilatkozta megkeresésünkre Pataki Enikő.

„A tulajdonosnak és a polgármesteri hivatalnak le kell ülnie egyeztetni. Ugyanakkor sürgősén lépni is kell, mert alig két hét és kezdődik az iskola" jelentette ki Maskulik.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint Coica és Roca a Kölcsey mellett meglátogatták a Grigore Moisil Általános Iskolát valamint az 5-ös Számú Óvodát. Előbbiben a villanyhálózat, utóbbiban a vízvezetékek meghibásodását állapították meg és elrendelték azok mihamarabbi kiküszöbölését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: